Държавни организации, работещи в областта на сигурността по пътищата, създадоха модел на човешко същество, което е еволюирало за да оцелява при автомобилни катастрофи.

Може би най-необичайно изглеждащият човек, който може да си представим, Греъм представлява как нашият вид би изглеждал ако бе развил еволюционно тези физически характеристики, необходими за да оцелее при автомобилни катастрофи.

Особените физически белези на Греъм включват масивна нагъната глава (която не се нуждае от врат) и странно-изглеждащ “усилен” торс, който трябва да издържа на екстремни удари.

“Създаден” от Комисията по Транспортни Инциденти в щата Виктория на Австралия, този забележителен модел на алтернативно еволюирал човек е предназначен да демонстрива колко уязвими сме по пътищата.

“Хората могат да оцелеят след удар в стена по време при бягане, но когато става въпрос за колизии с превозни средства, където скоростите са неимоверно по-високи, силите са много по-големи и шансовете за оцеляване са значително по-малки,” казва Джо Калафиоре, управител на Комисията.

“Колите еволюират значително по-бързо от хората и Греъм ни помага да разберем защо е необходимо да подобрим всеки аспект от нашата система от пътища така, че да се предпазим от собствените си грешки”.