Френски институт в България в партньорство с Колеж дьо Франс и Българска Академия на Науките Ви канят на лекцията на г-н Ален Фишер, професор по педиатрия и имунология, Колеж дьо Франс, на тема „Патология на еволюцията: еволюция на патологиите на имунната система".

Кога: 5 октомври, петък, 2018 г. от 11:00 до 12:00 ч.

Къде: Българска академия на науките, зала "Марин Дринов", ул. „15 ноември“ №1

Как човешката еволюция в контакт с микробите е оформила имунната ни система и е обособила последствията за нашето здраве, свързани с алергичните и автоимунните инфекциозни болести.

Вход свободен.

Лекцията ще бъде на английски език.

Повече информация

Д-р Ален Фишер следва медицина и специализира педиатрия и имунология в Университет Париж. След завършване на постдокторска специализация в Юнивърсити колидж, Лондон, започва независима изследователска работа в отдел на Националния институт за здраве и медицински изследвания (INSERM) в болница Некер, Париж. От 2009 до 2016 г. е директор на Института за генетични заболявания (Imagine) в Университетска болница Некер. Д-р Фишер също е професор по педиатрия и имунология в Университет Париж Декарт. От 1996 до 2012 г. той е директор на отделението по педиатрия и имунология на болница Некер. В момента д-р Фишер е професор в Колеж дьо Франс. Основните изследователски интереси на д-р Фишер са насочени към генетичните заболявания на имунната система и тяхното лекуване с генна терапия. Д-р Фишер е носител на наградата за медицина Луи Жанте (2001 г.) и Японската награда за забележителни постижения в науката и технологиите (2015 г.)

Gallery