В рамките на CES 2019 L’Oreal представи прототипа My Skin Track pH - първия носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата и създава персонализиран режим за по-добра продуктова грижа за кожата. Сензорът е разработен съвместно между L'Oreal и нейния бранд за грижа за кожата La Roche-Posay. 

„Научната и медицинска общност отдавна е установила връзката между pH нивата на кожата и често срещаните кожни проблеми, с които милиони хора се сблъскват всеки ден – коментира Гайв Балуч, глобален вицепрезидент на технологичната лаборатория на L’Oreal (L’Oreal Technology Incubator), част от Отдел „Изследвания и иновации“ на компанията. Нашата цел е да използваме тази иновативна технология, за да предоставим на потребителите полезна информация за състоянието на тяхната кожа, така че те да могат да намерят най-подходящите продукти за индивидуалните си нужди. В L’Oreal ние знаем, че здравето е бъдещето на красотата и нашият екип е отдаден на мисията с помощта на технологиите да създава иновативни и полезни решения за клиентите ни.“

pH скалата варира от киселинна до основна, като спектърът на измерване е от 0 до 14. Здравословните стойности на pH за кожата са в леко киселинните нива от 4.5 до 5.5. Когато pH балансът е нарушен, дали заради фактори от заобикалящата ни среда, или по неясни причини, това може да доведе до възпалителни процеси. Такива процеси често предизвикват или обострят обичайно срещани проблеми като сухота, екзема и атопичен дерматит. Милиони американци страдат от тези проблеми – например, според Националната асоциация по екземите 1 от 10 американци (31.6 милиона души) има някаква форма на екзема. 

My Skin Track pH e малък, тънък и подвижен. Като първия по рода си микрофлуиден сензор, измерващ pH нивата на кожата, той се поставя директно върху нея и улавя количествата на пот в порите на кожата чрез мрежа от микроканали, предоставяйки точно pH измерване в рамките на 15 минути. 


Източник: L’Oreal

Докато досегашните методи на измерване на нивата на pH на кожата изискваха неподвижни електронни устройства или голямо количество пот за проба, My Skin Track pH улавя и генерира точни показания от минимални количества пот. 

My Skin Track pH осигурява точно отчитане на pH нивата чрез двустепенен процес:

1/ Първо потребителят трябва да постави сензора на вътрешната страна на ръката си, оставяйки го на място за 5-15 минути, докато 2-те точки в центъра се оцветят. 

2/ След което потребителят трябва да отвори приложението My Skin Track pH и да направи снимка на сензора. Използвайки усъвършенстван алгоритъм, приложението анализира направеното pH измерване, за да определи здравословното състояние на кожата и да даде персонализирани препоръки за продукти на La Roche-Posay за грижа за кожата и pH баланс. 


Източник: L’Oreal​

През 2019 г. My Skin Track pH ще бъде наличен първо при селектирана група от дерматолози, партниращи си с La Roche-Posay в САЩ, като целта е продуктът да се тества и след което продукт за масовия потребител да бъде пуснат за директна продажба.