Мъж от Пакистан удвои размера на своя пенис, след като в продължение на 9-месеца лекари са му били инжекции с тестостерон. 34-годишният човек е бил лекуван от специфично заболяване, при което тялото не е образувало достатъчно количество от половия хормон. В резултат на това пенисът му не е успял да се развие нормално.

Едва ли има смисъл да ви казваме да не пробвате това вкъщи.

Първоначално Ага Хан е потърсил помощ в болница в Карачи, тъй като не е можел да си пусне и най-обикновена брада. Нямал е косми под мишниците, нито пък около слабините. Освен това е смятал, че е имал по-малко сутрешни ерекции от нормалното. Оказало се, че наред с всичко Ага имал и изключително малък пенис – горе-долу колкото на 12-годишно момче. Еякулациите също липсвали.

Ага е диагностициран със заболяване, известно като хипогонадизъм. Казано по-простичко – не произвежда достатъчно количество тестостерон.

Хипогондаизмът може да възникне още в утробата. В тези случаи е възможно гениталиите на бебето да се развият така, че да наподобяват вагина, да изглеждат двузначно или просто да бъдат недоразвити. Състоянието може да възникне и по-късно в живота – преди или след пубертета. То обикновено води до липса на растеж на мустаци и брада, на косми по тялото. Пенисът е с малки размери, тестисите също. Дори гласът не „пада“.

Пациентът, описан в британски медицински журнал, е проявявал множество от тези симптоми. След като го преглеждат, лекарите установяват, че пенисът му е бил едва 5 сантиметра. Тестисите също са били наполовина по-малки от стандартния размер.

Когато тестват нивата на тестостерон, докторите откриват, че те са 55,99 нанограма на децилитър. Т.е. доста под средните нива, които са около 270-1070 нг/дЛ. За да му помогнат, те започват да му бият инжекции с хормони в период от 9 месеца.

В края на лечението лекарите установяват, че пенисът му е успял почти да удвои размера си (9,5 см). Тестисите също са се удвоили като големина (достигайки 20 мм).

Въпреки че това едва ли е първият човек, който е изчакал толкова много, преди да потърси лекарска помощ, той определено не е единственият, категорични са медиците.

Източник: iflscience.com