Лятното слънце е прекалено хубаво, за да го избягвате. Въпреки че сме наясно, че слънцето може да повреди кожата ни, все още правим всичко възможно, за да получим красив тен. Ние носим слънцезащитни продукти и оставаме на слънце възможно най-дълго, отиваме в кабини за тен, дори използваме фалшиви спрейове, за да накараме кожата да изглежда прекрасно на слънце. Но знаете ли, че някои храни наистина могат да помогнат да се насърчи тенът? Вярно е. foodpanda подбра храните, на които трябва да наблягаме, когато сме на море.  

Gallery
Моркови

Вероятно вече сте чували за многото ползи за кожата ви от яденето на моркови. Когато се ядат сурови, морковите запазват всичките си полезни свойства.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Яйца

Яйчните жълтъци са с високо съдържание на витамин А, важен витамин за кожата

Снимка: Shutterstock

Gallery
Манго

Мангото съдържа тонове витамин А, повече от всеки друг плод!

Снимка: Shutterstock

Gallery
Вода

Въпреки че водата не съдържа витамин А, тя все още е важна за кожата ви. Телата ни са около 60 процента вода, за да може тя да функционира правилно.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Сирене

Сренето има високи нива на селен, което не само помага да се предпазите от слънчево изгаряне, но и помага да се оцветите по-добре, както и да забавите цялостното стареене на кожата си.

Снимка: Shutterstock

Gallery
Спанак

Въпреки че може да не мислите, че спанакът е добър за нещо друго освен за сърцето ви, това също е чудесно за насърчаване на тена ви.

Снимка: Shutterstock