Както и да ги наричате, дамските гърди са нещо специално, както за тези, които ги имат, така и за тези, които ги нямат, пише IFL Science.

Тe са част от вторичните полови белези при женските индивиди, които търпят промени в периода на пубертета. Но има много други интересни факти за тях, които малцина знаят. Ще се убедите сами.

Някои жени могат да получат оргазъм чрез стимулация на гърдите

Обширно проучване на сексолози установява, че жените могат да постигнат оргазъм само при стимулиране на гърдите. Това твърдят Дориан Солот и Маршал Милър в тяхната книга I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide; според тях подобен феномен се наблюдава при 1 процент от дамите.

Гърдите не са съвсем еднакви

Всеки има асиметрични характеристики - едната ръка е малко по-дълга или пък едното стъпало е по-широко. Гърдите не са изключение и проучване показва, че по принцип дясната гърда е по-голяма от лявата.

Гърдите могат да тежат колкото три тухли

Представете си, че всеки ден трябва да носите с вас три тухли, след което да спите с тях върху вас. Средният сутиен поддържа гърди с тегло между 0.2 кг. и 9 кг., което е горе-долу теглото на три тухли.

Ако ги предпочитате големи, вероятно не сте много богати

Проучване от 2013 г. открива интересна зависимост - мъжете, които "нямат достатъчно материални средства" или не са с добър социално-икономическо произход, предпочитат жени с големи гърди. Или с други думи, колкото по-беден е мъжът, толкова по-големи ги обича.

Всеки гледа втренчено в гърдите ви. Всеки

Оказва се, че както мъжете, така и жените имат навика да се вглеждат в дамските гърди вместо в лицето. Разликата е, че представителите на силния пол го правят по-често и за по-дълго.