На някои зодии завистта им е чужда. По правило става дума за силни, но самокритични характери, които познават както възможностите, така и границите си. Представяме ви трите зодии, на които може да завиждате благородно!

Рибите живеят на ята

Този воден знак минава за спокоен и уравновесен. По начало Рибите са мечтатели и фантазьори. Не обичат да се сравняват или съревновават с другите, но се стремят да отговарят на изискванията, които са си поставили сами или са им спуснати от обществото. Срещнат ли хора, на които всичко им се удава, може да им завидят мъничко, но в никакъв случай няма да позеленеят от завист. Освен това бързо им минава.

Раците се радват на чуждия успех

Раците са много грижовни и са склонни да придават на другите по-голяма стойност, отколкото на самите себе си. Ето защо искрено се радват на чуждото щастие и успехи. Те често се възхищават на оптимизма и непринудеността на другите, но и през ум не им минава да завиждат. Все пак случи ли се понякога да изпитат завист, го правят не със злоба, а със симпатия, тъй като по природа са състрадателни и добронамерени.

Везните се стремят към равновесие

Този въздушен знак търси баланса. В стремежа си да намерят душевно равновесие Везните смятат негативно обременените чувства, като например завистта, за пречка. За тях е важно  разбирателството между хората и затова се стараят да поддържат добри взаимоотношения с всички. При тях социалната компетентност е силно изразена. Ако понякога и у Везните се прокрадва чувство на завист, те никога не биха си го признали.