Ако социалните мрежи определят деня ви, имате проблем. Голям. Защото безобидното хоби може да се превърне в опасна мания. Ето кои 3 зодии са най-застрашени:

Близнаците са винаги онлайн

Близнаците са истински попивателни на всевъзможни новини и клюки. Те искат винаги да са в течение на всичко, затова още от ранна утрин активират смартфона си, за да се осведомят за най-новите събития от различните медийни портали. Държат телефоните си наблизо дори в работно време, за да могат в удобен момент (когато никой не ги наблюдава) да проверят да не би междувременно някой политик или звезда да е поствал нещо в Инстаграм и Туитър. Ясно е, че това постоянно сърфиране разсейва Близнаците от работните им задължения. Неспособни са да се концентрират задълго върху една и съща задача, без да са прочели последните клюки. Този знак има голям късмет, ако е журналист, понеже в тази професия лошият му навик се превръща в добродетел и му дава предимство при събирането на информация.

Рибите са изгубени в мрежата

Докато всекидневието на Близнаците е белязано от класическите социални медии като Фейсбук, Инстаграм и Туитър, то Рибите се губят в дебрите на компютърните игри като „Фортнайт“, където влизат в ролята на аватари и се впускат в приключения с геймъри от цял свят. Каквито са фантазьори, Рибите рискуват да забравят, че крачат през виртуални светове, които нямат нищо общо с реалния живот. Случи ли се това, този знак може толкова да се потопи в играта, че да прекарва пред монитора дни и нощи и дори да пренебрегва личната си хигиена или да пропуска ядене. Лабилните Риби ще постъпят добре, ако стоят далече от такива игри и вместо това прочетат някоя книга. Защото и четенето дава храна на въображението. Но за разлика от играта в мрежата романът има край…

Стрелец е наркоманът на социалните медии

Жизнерадостният Стрелец живее в реалността и повече от всичко обича да се весели с приятели на шумни купони. Но за да организира събирането и да поддържа връзка с широкия си приятелски кръг, Стрелецът също е зависим от социалните медии. Постоянно изпраща и получава съобщения по WhatsApp или Signal. И тъй като не успява да огрее навсякъде, често си проверява смартфона дори когато е в компания.