Всъщност човек никога не може да е прекалено добродушен, защото добротата е добродетел. Някои хора обаче са склонни да помагат толкова самоотвержено на другите, че се оставят да ги използват. Те са известни със своята любезност и великодушие. Всеки може да се обърне към тях и да е сигурен, че ще изслушат проблемите му и ще му окажат морална или материална помощ. Не е лошо да помислят малко и за себе си и да услужват само на онези, които наистина го заслужават. Ето кои зодии са прекалено добри за този свят според астролозите.

Рак

Чувствителният и нуждаещ се от хармония Рак иска да бъде харесван от всички. Това обаче е невъзможно, ако не се съсипва да им услужва. Освен това Раците по природа са много грижовни и обичат да помагат на другите. Искат всички около тях да се чувстват добре. Но те трябва да внимават, защото не всеки умее да цени услугите им и вместо това безсрамно използва тяхната всеотдайност. Ето защо приветливият и любезен Рак трябва да се обгражда само с истински приятели, на чиято безрезервна подкрепа може да разчита.

Везни

Този знак също поставя себе си на второ място. За Везните е важно приятелите и колегите им да ги ценят, затова им услужват с удоволствие. Склонни са да се унижават, само и само да угодят на другите. При това често загубват себе си. За да не създадат неприятно впечатление у околните, те се преструват на весели, дори когато им е зле.  Не е нужно да го правите – спокойно покажете, че не се чувствате добре: другите пак ще ви харесват. Везните трябва също така да се научат да слушат вътрешния си глас и да казват „не“, когато нещо не им допада. Поставете собствените си потребности на първо място и бъдете малко егоисти.

Риби

Рибите също спадат към добродушните зодии и минават за верни приятели. Този знак е извънредно чувствителен и винаги охотно изслушва чуждите проблеми. Обича да помага на хората и да им доставя радост. Но при това често пренебрегва себе си и собствените си желания. Позволете си и вие някоя глезотия и правете това, което ви се прави в момента. Заслужили сте го!