Има зодиакални знаци, които ценят хармонията над всичко и лесно допускат да бъдат тъпкани и мачкани. И в професионалната, и в интимната сфера за тях важи: по-лесно се живее, ако са налице хармонични взаимоотношения. Монетата обаче има и обратна страна. Защото за да се постигне хармонично съжителство, първо трябва да бъдат изгладени всички несъответствия – дори и посредством спорове.

Някои зодии обаче имат такава нужда от хармония, че са готови на всичко, само и само да избегнат подобни изясняващи разговори. Дори приемат да бъдат мачкани и потъпквани от партньора. Ето кои три знака са най-засегнати.

Везни – стремеж към равновесие

За малко зодии хармоничният живот е толкова важен, колкото за Везните. По тази причина споровете са им особено неприятни. Дипломатичната им природа винаги се стреми към равновесие. Нищо чудно, че избухливите знаци – като например Лъвовете, - си позволяват да ги тъпчат. Когато назрява кавга, Везните обикновено се скатават. В името на мира и спокойствието премълчават собствената си позиция, само и само да прекратят спора възможно най-бързо. Дори приемат с готовност вероятността с времето да бъдат мачкани и потъпквани. Помага им това, че по-добре от всички останали зодии умеят да прикриват чувствата си. Те имат дарбата да виждат нещо положително във всяка ситуация и по този начин да възстановяват за себе си така необходимата им хармония в живота.

Близнаци – доброто настроение като жизнен еликсир

Като никой друг знак Близнаците държат около тях да цари добро настроение. Нищо чудно, че се чувстват в свои води на всяко по-разкрепостено парти, където могат да разгърнат будния си дух чрез вдъхновяващи разговори. Ако внезапно доброто настроение се прекърши от негативни емоции, Близнаците правят всичко възможно да предотвратят спора, за да възстановят приятната атмосфера. Готови са да преглътнат собственото си мнение и в името на веселбата дори да направят малко вятър на събеседника си. В подобна ситуация може да стане така, че да им смачкат фасона, но те приемат поражението с лекота. Важното е животът, който Близнаците възприемат като безкраен празник, да продължи толкова безгрижно, колкото преди.

Дева – перфекционизмът като клопка

Съвсем малко зодиакални знаци работят толкова съвестно, колкото Девите. И това тяхно качество ги прави лесна мишена за използвачите, най-вече в професионалния живот. Защото Девата е амбицирана да изпълнява всяка поставена задача перфектно и поради това предпочита да не обръща внимание, че планината от папки, които някой колега или шефът трупа на бюрото й, заплашва скоро да я премаже. Ако не се научи да казва „не“, има опасност постоянно да задоволява чужди прищевки, но дълбоко в себе си да трупа все по-разяждащо недоволство.