Октомврийското издание на конкурса Страшен разказ в две изречения, което мина под знака на темата „Моето работно място“, приключи. В него взеха участие 75 души с общо 107 разказа.

„Прочетохме за всевъзможни трудови злополуки, изядени служители и паранормални събития“, пишат организаторите. Но кой бе най-страшен и по темата?

Победителят може да бъде само един и той е Деница Табакова-Желязкова

Ето го и нейният разказ:

Копчетата с цифрите 7, 4 и 1 бързо се озоваха в центъра на локва кръв, светлите кожени столове също бяха изцапани с дълги червени пръски, кръв имаше и по принтера, мониторите и прясно боядисаните стени, и нямаше как да е иначе, защото бях забила счупения на две калкулатор точно в сънната му артерия. Наведох се до ухото на вече бившия си колега счетоводител, защото знаех, че още ме чува и прошепнах: "Попитай ме пак защо ми трябва калкулатор, след като има Excel".

Даниела получава книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

През месец октомври се отличиха и следните три разказа:

Веселин Александров
Потискайки погнусата си, отделих венчалните, златни халки от неравномерно отрязаните пръсти и ги сложих на везната, след което погледнах среднощния клиент и попитах:
- Без заложен билет и на 40% от борсата, нали?

***

Ангел Богатинов
Докато висеше в тоалетната и четеше разказите на колегите си в „Страшен разказ“, Харалампи осъзна колко много от тях са потенциални психопати и убийци. Бе време да започне да работи от вкъщи, стига да успееше да се измъкне жив оттук.

***

Мария Георгиева
– Мамо, не искам да ставам адвокат, твоята работа е скучна!
– И аз не искам да ставаш адвокат, детето ми – отвърнах, докато прелиствах договор, с който отчаян човек се беше съгласил да предоставя периодично, поетапно, срещу заплащане, прясно месо –  всички части от тялото си, на купувача-канибал.

Темата за ноември – „Тълпа“

Обичате да пишете, харесвате хорър жанра? Защо не се включите в ноемврийското издание на конкурса, чиято тема този път е „Тъпла“.

Илюстрация: Jorm Sangsorn / Shutterstock

Ето какво казват организаторите от "Страшен разказ в две изречения" за нея:

„В едно от най-знаковите си произведения – „Дългата разходка“ – великият Стивън Кинг превръща стълпотворението от зрители в самостоятелен персонаж. Персонаж, който диша, вижда, чува, чувства и иска гладът му за кръв и зрелище да бъде задоволен:

„…Тълпата бе дошла и тълпата щеше да остане. Хората, от които бе съставена образуваха едно анонимно Лице на Тълпата, блудкав, жаден за развлечения облик, който се повтаряше миля след миля. (…) Лицето на Тълпата ревеше, бърбореше неразбрано, или викаше възторжено, но в края на краищата оставаше едно и също. (…) Тълпата беше тази, която не знаеше умора. Ревеше непрестанно със своя дрезгав глас и размахваше противните си плакати. (…) Но през останалото време тълпата изглеждаше скучна и еднообразна като самата магистрала. (…) Оглушителният вой на Тълпата беше толкова интензивен, че сякаш бе оцветен в червено. Беше като раздиращ стомаха глад. Пред очите на Гарати за миг се мярна страховитото изображение на великия Бог Тълпа, който се надига от недрата на Оугюста на своите аленочервени пипала и разкъсва останалите живи Участници. (…) Останала бе само Тълпата, създание без тяло, без глава, без ум. Тълпата не беше нищо друго освен Глас и Очи и нищо чудно нямаше в това, че Тълпата беше едновременно Бог и Антихрист. (…) Тълпата жадуваше за удоволствие. Тълпата жадуваше за почитание и страх. В края на краищата, Тълпата беше онази, заради която се извършваше жертвоприношението…“

Историята помни стотици примери, когато не един, а именно голям брой хора, гледащи в една посока, променят хода на събитията. Хората са жива сила и който знае как да я използва, държи едно от най-мощните оръжия в ръцете си. Вие как бихте го използвали? Разкажете ни в две изречения!“

Можете да изпращате своите предложения в коментар под ТОЗИ пост или на имейл stra666en.razkaz@gmail.com.

Най-добрият разказ ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД! Той и още четири разказа ще бъдат публикувани и в сайта на Obekti.bg.

Успех!