Риба. Вие сте от „тихите води“. Обикновено минавате между капките. На някой купон едва ли биха ви забелязал, ако вие не пожелаете. Ако не искате, няма и да ви запомнят – все едно никога не са се запознавали с вас. Това е така, защото вие просто рядко намирате хора от своята „кръвна група“, такива, с които да се чувствате свободни да изразите мнението си, да се шегувате, да разкриете душата си. Обикновено не искате да привличате вниманието върху себе си и затова другите не ви обръщат внимание. Ако поискате обаче, бързо можете да привлечете вниманието на околните не само с присъствие и харизма, но също с богата обща култура и тънко чувство за хумор. Да, не всеки може да понесе вашата компания и да отговори на вашите критерии. Чувствате се самотни през по-голямата част от времето и копнеете за сродна душа.

Листо. Вие сте деликатен и тактичен човек. Не искате да обидите никого, все взимате ролята на закрилник. Браните хора и каузи. Раздавате се за другите. Може да се каже, че сте необходима и важна част от живота на своите близки. Нужни сте им като водата. Свикнали са да се обръщат към вас за решаването на всякакви проблеми. Креативни сте, давате страхотни идеи за тържества с повод и без повод. Можете да се похвалите с отлични организационни способности. Нуждаете се от нов проект, който да раздвижи ума ви. В момента сте потънали в рутината на ежедневието и животът ви е еднообразен, което ви тежи. Не се страхувайте да предизвикате себе си, като излезете от зоната си на комфорт.

Камък. Камъкът е нежива материя и същевременно е част от природния свят. Той е устойчив и почти непроменлив във времето. Вие също изглеждате така. Но само привидно. Хората ви мислят за силна и самоуверена личност, която знае какво иска от живота и познава добре себе си. Свикнали са да се опират на вас като на скала, знаят, че могат да разчитат на вас. Идват да търсят съвети и подкрепа. Малцина обаче знаят, че всъщност носите крехка и ранима душа. Винаги сте страшно взискателни и самокритични и искате най-доброто. Понякога дори сте твърде сурови със себе си. В момента се нуждаете да бъдете слаби, да си позволите да се отпуснете. Копнеете за сигурно рамо, на което да се опрете в труден момент, но рядко си го признавате.

Лебед. Вие сте грациозна и фина натура. Хората се възхищават на тихите ви думи и елегантните ви жестове. Влагате мяра и вкус във всичко, което правите. Интровертен човек сте. Обичате тихата музика, избягвате шумните компании. Постоянно се подценявате. Спрете да го правите, защото заслужавате да се обичате и цените повече. Награждавайте се за постигнатите успехи. Вие сте много по-добри и ценни, отколкото си мислите. Имате склонността да се поддавате на черни мисли, шегувате се със себе си, че сте песимист и привличате лошите неща към себе си. И знаете ли какво – може би сте прави. Затова започнете да мислите по-ведро, да виждате светлата страна на нещата. Имате много повече причини да се чувствате щастливи, отколкото нещастни. Нуждаете се от подадена ръка, която да ви извади на повърхността, после да ви разтърси добре  ида ви накара да погледнете за истинските си качества, за да видите колко сте прекрасни.

Паун. Вие сте човек, който може да се нарече суетен и претенциозен. Свикнали сте да получавате това, което искате. Знаете как да преследвате целите си и да се борите за тях. Хората ви мислят за лекомислени и вятърничави, дори малко повърхностни, но вие не се интересувате от мнението на хора, които не са важни за вас. Онези, които ви познават, познават и силата на характера ви, вашите качества и добри страни. Вие сте от хората, които не се отказват лесно. Истински боец. Обвиняват ви, че обичате да се хвалите, но вие просто знаете цената си и изисквате уважение и признание от околните. Имате нужда да разчистите живота си от некомпетентни хора с високо самочувствие, от страхливци без амбиции, от мързеливи хора без хъс за работа и живеене. Тези антикачества сериозно ви потискат и ядосват. Подобно на повечето работохолици, копнеете не за почивка, а възможности да натрупате нови умения и знания.

Небе. Вие сте широко скроен човек. Мислите напред във времето, мечтаете с размах, поставяте си големи цели и не се интересувате от мнението на околните. Не съдите никого и не приемати да съдят вас. Затова може да се каже, че сте щастлив човек. Съобразявате се с желанията на другите толкова, доколкото това не е в разрез с вашето чувство на спокойствие и вашите ценности. Не правите компромис със себе си. Не искате да робувате на обществено мнение и чужди представи за морал и щастие. Затова градите сами своите пътища и смело вървите по тях – дори да вървите сами. Обичате да пътувате и да предизвиквате себе си с нови приключения. Знаете, че животът е твърде кратък, за да го прекарваме в спорове, в страхове и в ограничения. Имате нужда от време, от повече финанси и куфар.

Градина. Душата ви е истинска пъстра градина. Вие притежавате всички цветове, защото сте доста емоционална и непостоянна личност – емоциите ви обхващат всички багри. Често действате по интуиция и без да се натоварвате да премисляте евентуалните възможни последици. Това понякога ви изиграва лоша шега, но няма да се промените. От друга страна, точно това ваше качество ви помага да не се задълбавате в проблемите и да се радвате на живота такъв, какъвто е – шарен и непредсказуем. Не се поддавате на манипулиране и разпознавате лицемерието и лъжата веднага. Това ви навлича някои неприятели, но пък ви помага да живеете заобиколени от добронамерени и искрени хора. Имате нужда да си върнете вярата в хората, затова не се отказвайте от всяко приключение, което ви поднася животът, защото ви очакват много добри и интересни хора по пътя.

Град. Вие сте градски тип човек. Винаги бързате, нямате време, не се спирате за почивка, повече от работохолици сте. Свикнали сте с особеностите на големия град и си мислите, че не бихте могли да живеете извън него. Обичате да се срещате с много хора, харесвате шума на улицата, посещавате изискани ресторанти, изобщо градски тип човек. Другите ви уважават за всичко, което сте постигнали, възхищават се на амбиците ви и дори тайничко ви завиждат за смелостта да следвате мечтите си и да реализирате проектите си. Напоследък обаче целият този шум, цялата забързаност ви идва в повече. Това, от което имате нужда, е тишината и спокойствието на извънградския живот. Помислете да си устроите живот извън големия град - някъде сред природата, където да можете да намирате своя пристан всеки път когато почувствате необходимост да се усамотите, да обърнете поглед към себе си и да се отдадете на почивка сред природата. С годините тази нужда става все по-осезаема. Препоръчваме ви да помислите за алтернатива на градския живот.

Цветелина Велчева ©