Септемврийското издание на конкурса Страшен разказ в две изречения приключи. В него взеха участие 46 автори с общо 76 разказа. "Във всеки един от тях се преплитат различни човешки и свръхчовешки сили, като най-много ни въздейства творбата на Григор Ганчев", казват от организаторите.

Ето го и него:

Силата му капка по капка го напускаше и той едва не се препъна, но трябваше да продължи да бяга, трябваше да спаси любимата си. Шумовете от стъпките на преследвачите им и воят на хрътките се приближаваха неумолимо, но той не устоя и поспря само за секунда, за да погледне може би за последен път любимата си, а крехкото, бледо същество, което носеше на ръце, го удостои с най-невинната си усмивка с малка, властна нотка в ъгъла на устните, и отново впи прелестните си зъби в разкъсаната плът на гърдите му.

Григор получава книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

Другите разкази, които бяха в две изречения, по темата и в жанра, са:

Silvia Ivanova
Гласът на падащия затихваше, наближавайки дъното на пропастта, осеяна с безброй кости и разлагащи се трупове. Преодолявайки силата на земното притегляне, Главният жрец, реейки се в безоблачното небе, гледаше разсеяно към поредния неуспял кандидат за поста му.

***
Паулина Гегова-Карамфилова
Сила - това искаше да притежава повече от всичко, за да повдигне колата от петгодишния си син. Но бе слаба и притихнала в отчаянието си гледаше как черепът му не издържа на тежестта…

***
Деница Табакова-Желязкова
Никога не съм смятала писането за моя супер сила (разказите ми не бяха толкова добри, че да се издържам от тях), но ми харесваше да пиша и експериментирах с жанровете. Когато първият ми разказ се сбъдна, реших, че е съвпадение, след третия вече бях сигурна, че предсказвам бъдещето и сега умирам от страх, защото следващите ми творби са в хорър жанра.

***
Деница Табакова-Желязкова
Усещам как силата ми нараства както никога преди с всеки нов човек и сега мога да ви накарам да направите всичко, което пожелая, да рушите, да палите, да пирувате с телата на враговете си, или дори на приятелите си, и дори няма да ме попитате защо. Ето - клик и още един последовател, леле, страхотно е да си инфлуенсър!

***
Zlatareva Violeta
Дядо ми беше честолюбив и силен мъж и не можеше да понесе мисълта да го обслужваме като малко дете, заради заболяването. Само пръстите на лявата му длан останаха подвижни и това се оказа достатъчно, за да разкъса вените си с металната ми шнола за коса, изпаднала на леглото му.

***
Daniela Teneva
Жената протегна пръсти към отражението си във водата, а то я сграбчи за китката и след кратко дърпане, се чу тупване и плисък. Тя се изправи плахо на краката си и с все по-сигурни крачки и зловеща усмивка, се отправи към дома, къдетo я чакаха мъжът ѝ и бебето, а отражението се мяташе като обезумяло, без да може да се освободи от прегръдката на мрачната вода.

***
Desislava Deller
Светогледът му не допускаше да погледне отвъд калното, безсмислено и егоцентрично съществуване на жалкия си живот, изпълнен единствено със задоволяване на собствените му нужди, докато една от жертвите му не се оказа бременна. Силата на новопоявилото се в подземния му затвор миниатюрно негово копие изведнъж разкри нова форма на сладко-горчива агония - загриженост за друго човешко същество.

***

Новата октомврийска тема за писане на страшен разказ е "Моето работно място" – както обикновено, изпращайте предложенията си във Facebook страницата на „Страшен разказ в две изречения“ и по-специално – като коментар под този пост.

Ето какво казват организаторите за новата тема: „Макар патолозите и погребалните агенти да са чувствително облагодетелствани от темата, то счетоводителите и чиновниците ще трябва да дадат най-доброто от въображението си, за да успеят да сътворят наистина страшна история.

Ако в момента не работите, това не означава, че не може да участвате; може да използвате за основа на разказа си безработица, творческа пауза, майчинство, търсене на работа и да ги пречупите през призмата на ужаса“.

Най-интересният разказ ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!