Изключително необичайна случка се разигра в малко италианско село край Модена в областта Емилия-Романя - от чешмите на хората потече червено вино вместо вода!

Иисусе, ти ли го направи?

Добре де, този път не е Иисус. Причината за куриозната ситуация е авария в местната винарска изба вследствие на техническа грешка - едно от съоръженията, където се преработвало виното, започнало да изтича от ферментиращата напитка към тръбите. Високото налягане свършило останалата работа.

Именно така от чешмите в някои от къщите, намиращи се близо до винарната, потекло пенливо червено вино вместо вода, както може да видите и от клипчето по-долу, публикувано във Facebook.

Техници отстранили възникналия проблем бързо, но не и преди хората да успеят да си напълнят и съхранят малко от ароматната алкохолна напитка, на която впоследствие да се наслаждават на спокойствие по време на обяд или вечера с други типични за Модена специалитети, допълва Gazette di Modena.

Извинение било отправено към всички местни жители, които са останали доволни, че аварията била отстранена за толкова кратко време.

Източник: Unilad