Всъщност емпатията е хубаво нещо. От друга страна е крайно неудобно и мъчително за околните, ако някой избухне в сълзи при най-слабия прилив на емоции. За такива хора казват, че очите им са на мокро място.

„Дано не се разплача!“ – повтаря си ревльото трескаво, докато се опитва да потисне чувството, предизвикващо сълзи. Сълзи от мъка, сълзи от радост, сълзи от вълнение. Често някоя дреболия също е в състояние да го разплаче. Не сте отвърнали на поздрава му? Каква трагедия! Възрастна двойка се държи за ръце? Колко мило-о-о! Има хора, които наистина плачат по повод и без повод Може би се дължи на зодиакалния им знак? Да видим кои са петте най-ревливи зодии.

Рак

Ракът е най-емоционалният знак. Твърде често го завладяват чувства, които не може да контролира. Това се дължи най-вече на искреното и дълбоко съчувствие, което изпитва към ближните си. Ракът съпреживява чуждите грижи и страдания и е готов винаги да се притече на помощ.  Понякога е достатъчна една дума, за да  се облее в сълзи.

Дева

Девите страдат, при това неподправено. Въпреки че отстрани изглеждат организирани и рационални и макар да се правят на хладни и недостъпни, вътре в тях бушува истинска буря от емоции! Понякога се налага да полагат големи усилия, за да се овладеят и преглътнат сълзите си. Когато се чувства безпомощна, в главата на Девата става нещо като късо съединение и тя буквално изключва. Този знак се нуждае от ред и дисциплина. Ако някой наруши свещените й планове, в нея настъпва истински хаос на чувствата.

Скорпион

Едва ли има нещо, което Скорпионите да мразят повече от повърхностността. Те постоянно се стремят към интензивни преживявания. Няма да спечелите Скорпиона с дребнотемие; колкото по-дълбокомислени разговори водите с него, толкова по-добре. Но с това рискувате да събудите у него неподозирани емоции. Под твърдата му черупка се крие мека сърцевина. Този воден знак е изключително раним и понеже не умее да се справя с чувствата си, сълзите му бликват по-лесно, отколкото на другите.

Козирог

Обикновено Козирозите са делови и овладени, но когато ги критикуват, дават воля на чувствата си. И въпреки че външно Козирогът изглежда по-скоро резервиран и дистанциран, той има златно сърце. Ако разбере, че околните го смятат за студен егоист, много ще се наскърби. Тогава този знак се отдръпва встрани и страда мълчаливо. Често дори си поплаква, когато се чувства неразбран и обиден.

Риби

Рибите често ги избива на плач, особено когато си пийнат. Под действието на алкохола падат всичките им задръжки. Бирата не е добре изстудена? Очите им веднага се овлажняват – от отчаяние. Трогват се до сълзи, когато някой им отстъпи реда си на опашката пред тоалетната.   А ако от радиото прозвучи любимата им песен, Рибите са способни да се разплачат от умиление. Те са крайно чувствителни, затова бързо реагират със сълзи на всяка нередност.