Някои хора чисто и просто винаги са недоволни: дори когато слънцето грее, когато ги хвалят или им се случва нещо изключително, следните три зодии рядко са щастливи!  

Козирог

Козирозите са най-големите сръдльовци сред зодиакалните знаци. Много често са намусени и напрегнати, като към това се прибавя и безмерната им амбиция. Козирогът неохотно се примирява с второто място. Дали в училище, в университета или в службата, той на всяка цена иска да е първенец. Така родените под знака на Козирога невинаги умеят да ценят успехите си, нито да се радват на дребни неща, като например хубавото време. Девизът на усърдните Козирози „Може още по-добре/ по-далече/ по-високо!“ е нещо като мантра, която не могат да си избият от ума. Те нерядко поставят тези безумни изисквания и към околните. И ако не ги изпълнят, може да станат доста груби. Този знак намира кусур на всяко нещо!

Дева

Девите също не се примиряват лесно със статуквото. Този знак е известен със своята педантичност, деспотизъм и мърморене. Девата анализира и подлага на съмнение всичко – включително собствените си успехи. „Достатъчно ли съм прецизен/добър/дисциплиниран“ са въпросите, с които Девите често си блъскат главата. Особено когато са стигнали до крайъгълен камък в живота. Вместо да сe радват на постижението си, те често изпадат във водовъртеж от съмнения и недоволство. Разбира се, това често води до спорове и кавги с околните. Към това се прибавя и силният им стремеж да критикуват хората, дразнейки ги с всезнайничеството и властолюбието си. Този зодиакален знак много рядко може да се види с усмивка на устните. 

Лъв

Лъвовете рядко са доволни от това, което им е дадено. Защото този знак е свикнал да бъде в центъра и да получава само най-доброто от най-доброто. Типичните мисли на Лъва се въртят около това дали е получил достатъчно и най-много от всичко. Ако реши, че не е така, е готов да се кара, да спори, да мърмори, докато не му се даде онова, което (според него) му се полага по право. Някои Лъвове дори правят истинска трагедия от това. Но внимание! Който се опита да задоволи Лъва, често установява, че се е нагърбил със сизифовска задача!