Ревността е страст, която усърдно търси с какво да причини страдание. Така че внимавайте с ревността! Може да разберете от зодиакалния си знак дали сте болезнено ревниви. Следните 3 зодии например бързо се гневят и се настройват собственически, когато ревнуват. 

Рак

Никога не карайте Рака да ревнува. Но ако вече сте му дали повод (а това става бързо, защото Раците са особено чувствителни), ще отнеме дълго време, докато се успокои. Да се цупи и да се сърди му се удава много добре, при това със седмици и дори с месеци. Във всеки случай все някога ще прости, но дали ще забрави? Рядко се случва.

Телец

Телците притежават силно развито чувство за собственост. Ако дръзнете да засвидетелствате специално внимание на друг в тяхно присъствие, пригответе се за малка (или голяма) сцена на ревност. Освен това Телецът е много твърдоглав и въобрази ли си веднъж, че му изневерявате, трудно ще успеете да го разубедите.

Везни

Везните искат да ги ухажват и обичат да бъдат засипвани с комплименти. Ако някога партньорът им пренебрегне това свое „задължение“, веднага стават подозрителни и допускат, че със сигурност сте намерили друг обект на желанието си. Подгответе се да ви обсипят с обвинения, че сте кривнали от пътя.

Хванахме ли ви? Напълно нормално и оправдано е да ревнувате малко. Така показвате, че наистина държите на човека до себе си и не искате да го загубите заради друг. Но когато ревността е болезнена, нещата стават проблематични. Ако не минава ден (и нощ), без да си блъскате главата с кого може да ви изневерява партньорът, въпреки че нямате никакво основание да го подозирате, трябва бързо да се опомните и да помислите на какво се дължи тази крайно емоционална реакция. Може би ви мъчи страхът от загуба, дължащ се на предишен горчив опит, който няма нищо общо със сегашния ви приятел? При всички положения трябва да говорите за проблемите си и да задушите ревността в зародиш. Това ще се отрази най-добре на връзката ви!