Моля? Някои зодии били по-глупави от другите? По този начин не се ли отклоняваме малко от астрологията? Съзнаваме, че в случая стъпваме по тънък лед. Защото „глупав“ не е равнозначно на „глупав“ и това, което приемаме за глупост у даден човек, всъщност може да бъде нещо съвсем различно…  Например срамежливост или непохватност. Ето защо веднага правим уговорката, че става дума за хора, в чието държание има нещо незряло и може би недотам интелигентно. Следните три зодии понякога изглеждат глупави в очите на околните:

Телец

Телецът е знак, който е стъпил здраво на земята и обича удобствата. Някои го обвиняват, че е прекалено нетолерантен, пасивен или твърдоглав. Точно тези характеристики водят до това околните да го смятат за глупав. Всъщност в повечето случаи той просто преследва собствените си интереси и иска да го оставят на спокойствие.

Овен

Смята се, че Овенът е детето на зодиака. Той е изключително директен и винаги казва онова, което мисли, често без да си подбира думите. Към това се прибавя и безпрецедентната му нетърпеливост. Всичко това кара околните понякога да възприемат поведението му като детинско, неуместно и дори глупаво.

Везни

Везните обичат хармонията и винаги се стремят към уравновесеност. Понякога дори проявяват наивност и простодушие, поради което се оставят околните лесно да ги убеждават и да им влияят. Ето защо често лепват на Везните етикета „глупави“ – но това впечатление обикновено е измамно!