Хуаси е най-богатото селище в Китай. Основано е от Ву Ренабо – бивш секретар на местния комунистически комитет. Някога то е представлявало бедна фермерска общност. Днес обаче това е мултимилиарден конгломерат, който се занимава с производство и доставка на стомана.

Това е и една комунистическа утопия.

Хуаси е разположен на 240 акра. Тук живеят 2000 „регистрирани жители“, които разполагат с безплатно здравеопазване и образование, луксозни домове и автомобили и най-малко 250 хил. долара в своите банкови сметки. На тях обаче им е забранено да разговарят с пресата.

През 2011 г. селото отпразнува своята 50-та годишнина, като построи огромен 328-метров небостъргач. Той е толкова голям, че може да побере всички "същински" жители.

Хазартът и наркотиците обаче са строго забранени.

Всички работят 7 дни в седмицата. Напуснеш ли Хуаси обаче, губиш всичко. 

Домовете и вилите в европейски стил са напълно идентични и наподобяват повече американски предградия.

И понеже 7-дневната работна седмица не позволява на жителите да пътуват, Ву е направил така, че светът да дойде в Хуаси под формата на Световния парк.

Той е пълен с известни монументи от целия свят, като например Забранения град, Великата китайска стена и дори европейски забележителности като Триумфалната арка. Една от най-новите атракции на Хуаси е 320-метров небостъргач, една от най-високите сгради в света. 74-етажният хотел е струвал около $500 милиона и е създаден по случай 50-годишнината на селото.