Понякога го наричат "Американския Стоунхендж". Това е гранитен паметник, издигнат в Албърт Каунти, Джорджия, през 1979 г. Камъните са гравирани на осем езика - английски, испански, суахили, хинди, иврит, арабски, китайски и руски език - всеки от камъните предава 10 "нови" заповеди (по подобие на Десетте Божи заповеди, срещани на 2 места в Библията) за "Епохата на разума." Разположението на камъните е съобразено и с някои астрономически линии.

Въпреки че той не съдържа кодирани съобщения, неговите предназначение и произход остават забулени в мистерия. Предполага се, че изработването на камъка е поръчано от човек, който не е идентифициран. Мъжът е оставил единствено инициалите си върху камъка - “РК Християнин”.

От 10-те заповеди, първата е може би най-противоречивата: "Поддържайте човечеството под 500 000 000 във вечен баланс с природата". Много хора приемат тази заповед като позволение за избиването на човешкото население до определен брой. Същият текст е основен мотив за критиците на камъните, които искат те да бъдат премахнати.

Според някои любители на конспирациите камъните са проектирани от "тайно Луциферианско общество", което призовава за нов световен ред.

Gallery

Sean Pavone / Shutterstock.com

Gallery

Sean Pavone / Shutterstock.com