12. Лъв

Лъвът е пълната противоположност на социална непохватност. Заради него хората ходят по купони и търсят вниманието му. С Лъва никога няма да изпаднете в неловко мълчание, той винаги изразява мислите си ясно и точно. Ако се чудите как да станете по-малко социално непохватни, наблюдавайте тази зодия и си водете бележки.

Нещо повече – Лъвът наистина обича да е център на вниманието. Знае, че привлича към себе си хората така, както никой друг не умее, и често използва това свое качество, за да печели нови приятели и да се сближава с непознати.

Лъвът знае как да подхване разговор с всеки и никога няма да ви накара да се почувствате неловко, ако сте от онези социално непохватни хора, които се опитват да излязат от черупката си и да опитат нещо ново.

11. Стрелец

Стрелецът обича да се забавлява и е готов на всичко, за да избяга от сивото ежедневие. Това означава, че спонтанно може да предприеме пътешествие през уикенда, да организира купон или просто да потърси нови запознанства.

Стрелецът разпуска най-добре, когато се забавлява. По купоните ще го видите да играе на игри по надпиване или да разказва как се е изложил по-миналата седмица.

Стрелците не се чувстват социално непохватни, тъй като за тях срещите с нови хора са нещо естествено.

Освен това Стрелецът се чувства комфортно в собствената си кожа и знае, че така или иначе не всеки би го харесал. Защо тогава да се опитва да се променя?

10. Овен

Ако някога кажете, че сте засекли Овен в социално неловка ситуация, вероятно лъжете. Тази зодия озарява с присъствието си всяка стая, в която влезе, и „социално непохватна“ не е фраза, с която би се идентифицирала.

Понякога може да пренебрегне непознатите, тъй като наистина се забавлява със своите собствени приятели, но Овенът никога не е непохватен.

Общо взето се сприятелява лесно. Можете да засечете Овена как си бъбри с някого на опашката в супермаркета или на бара, докато чака да му дадат питието. Това е неговият начин да изпусне парата след дългата работна седмица – да говори с почти всеки, с когото се срещне. И в това няма нищо непохватно.

9. Телец

Телецът е доста социално същество, но понякога има нуждата да остане насаме със себе си и да презареди батериите.

И все пак, тази зодия предпочита да е сред хора, отколкото сама, тъй като ѝ е особено интересно да научава повече за онези, които (все още) не са ѝ станали приятели.

Телците се сприятеляват с някого след по-малко от половин час приказки с някого – това е дарба, която малцина притежават.

Единствените моменти, в които Телецът е социално непохватен, е когато е в лошо настроение или когато приятелите му са го изкарали навън насила, вместо да го оставят вкъщи да си мързелува на спокойствие. В подобни моменти може да останете с впечатление, че разговорът с него е малко умрял или че нещата, които му разказвате, не го вълнуват.  Във всички останали моменти обаче Телецът е готов да си говори с непознати и цяла нощ.

8. Риби

Някои хора може и да се шокират от това твърдение, но Рибите се сприятеляват сравнително лесно. Те знаят човек се нуждае единствено от добронамерена физиономия и позитивна личност (две неща, които вече притежават) и готово – вече си има приятел!

Рибите рядко са социално непохватни сред нови хора, просто защото се чувстват неловко в тяхната компания. Те обичат новите запознанства, защото обожават да научават нови неща за хората. За Рибите срещите на живо са доста по-лични от запознанствата в социалните медии, затова когато могат, говорят с хората на живо.

Освен това Рибите знаят, че колкото повече хора опознаят, толкова по-бързо ще могат да започнат да говорят за нещата, които наистина ги вълнуват, тъй като воденето на един и същи „опознавателен“ диалог омръзва изключително бързо.

7. Скорпион

Скорпионът изглежда като зодия, която би била сърцето на купона. Истината е обаче, че тази зодия се чувства по-комфортно и е много по-разговорлива, когато е обградена от най-близките си приятели.

Скорпионът знае, че приятелите му никога няма да го осъждат (непознатите също, впрочем), но все пак предпочита да ограничава социалната си активност до своя вътрешен кръг от познати.

Разбира се, когато се нуждае от малко социален кураж, алкохолът е нещо, на което винаги може да разчита. Рядко прибягва до този метод, но знае, че всеки е по-дружелюбен след чашка-две.