Пролет

Душата ви е пролет. Мека, нежна и светла. С вас е лесно да се общува. Добронамерен човек сте и очаквате от другите това, което и вие давате – понякога повече, отколкото заслужават. Умеете да внасяте цвят и настроение в живота на хората. Компанията ви е търсена и предпочитана, защото не натоварвате, не напрягате другите. Имате чувство за хумор и за вас денят е пропилян, ако поне веднъж не сте се смели на глас и от сърце. Малко сте разсеяни, което не е непременно лоша черта. Околните го намират за симпатично качество – освен когато не ги засяга пряко, разбира се. В приятелствата си сте искрени и всеотдайни. В любовта си умеете да обичате от сърце, но и да давате свобода на партньора си. Затова и връзките ви са пълноценни и хармонични.

Лято

Душата ви е лято. Вие сте страшно позитивен човек. Състраданието, емпатията към другите е ваша вродена черта. Вие сте силно емоционален човек, огнена и пламенна натура, която не се спира пред нищо. Предизвикателствата ви поддържат живи. Вашите чувства понякога ви пречат да взимате разумни решения. Твърде импулсивни сте и невъздържани. „Три пъти мери, един път режи“ е поговорка, която е твърде чужда за вас. Устата ви изпреварва мисълта. Разбира се, понякога съжалявате за това, но няма да се промените. Това, което ценят другите у вас, е именно искреността. Рядко се вслушвате в съветите на другите, защото искате да вадите поуки от собствените си грешки, а не от чуждия опит.

Есен

Душата ви е есен. Вие сте уравновесен човек. За вас спокойствието е от първостепенно значение. Обичате огъня на любовта и страстта, приемате леда на отчаянието и гнева, но вашата комфортна зона е по средата между тях. Не обичате да влизате в конфликти. Не харесвате сложните отношения, хората с мнителен характер и склонност към дребнави разговори, заяждане и „търсене под вола теле“. Обичате чистите, спокойно и открити отношения. За нищо на света не бихте загубили спокойствието си. Никое изкушение не е толкова голямо, че да промените рутината на живота си, навиците си и уредения си живот. Хората знаят какво да очакват от вас, затова се чувстват добре във вашата компания. Знаят, че могат да бъдат такива, каквито са, без да се налага да се преструват. Есента ви отива.

Зима

Душата ви е зима. Вие сте сериозен и сдържан човек. Често ви мислят за студени, дори надменни. Познато ли ви е? Вие сте човек тип интроверт. Обичате да наблюдавате, да слушате, да съзерцавате, да анализирате. По-малко приказки, повече действия. Вие сте практичен и съобразителен човек. Не обичате празните приказки и губенето на време. Имате ясни планове и точни цели. Бъркат студенината ви със сериозност, а надменността ви – със съсредоточеност. Обичате хора с цели и амбиции, със самочувствие с покритие, които не се лутат от едната крайност в другата в търсене на себе си. Вие сте човек психолог, който умее да анализира отлично поведението на околните и да си вади изводи, без да намира за нужно да ги споделя. Въпреки че често се страхуват от вас, онези, които са се престрашили да ви опознаят, са разбрали, че сте изключително ценен и верен приятел; човек, на когото може да се разчита и в добро, и в зло; високо морален и принципен.

Цветелина Велчева ©