ОВЕН

Ало, Господ търся?

Какво вижда: Овенът вижда сияеща бяла стена. Астралното му тяло незабавно хуква към нея с рогата напред. Стената се отдръпва и той остава посред тучна ливада, ограден от благи и красиви хора в бели премени.

Как реагира: “Какво става? Кой е шефът тук? Ако обичате, бих искал да се срещна с Господ. Какво? Трябва да си запиша час? Не, не. Вие не разбирате. Аз бързам. Мъртъв ли съм? Сериозно? Никога не съм си представял, че може да ми се случи. Извинете. Извинете! Кой раздава ореолите тука?

След това: Така си и знаех. Аз съм номер едно. Естествено, че мога да победя Смъртта!

ТЕЛЕЦ

Ужас! Нямам стомах!

Какво вижда: Носи се по един бял коридор, над главата му – светлина. От дъното на коридора се дочува слабо ангелски хор и ухае на мирта.

Как реагира: Телецът е блажен, докато не усеща, че нещо не е наред. Духовното му тяло се отделя от физическото. Оглежда се и забелязва, че е нематериално. “О, Боже! Нямам стомах! И зъби също нямам! А как ще ям? С какво ще пия?! Назад, назад, гадино с косата!” Телецът се завръща на болничната си постеля – ни Господ видял, ни Рай помирисал.

След това: Сестра, мисля, че вече съм достатъчно добре за една малка пържолка. Добавете картофки за гарнитура.

БЛИЗНАЦИ

Всичко ще ви разкажа

Какво вижда: Бяла тишина. Близнакът се чувства достатъчно добре и на този, и на онзи свят и в паралелната вселена, но го тормози липсата на комуникация.

Как реагира: “Никой не говори. Няма кой да говори. Няма на кого да говоря! Само това сияние отвсякъде. Къде ми е телефонът?! Не, не мога да умра без телефон. Връщам се.”

След това: “Тогава видях едно сияние, толкова ярко, че безмалко да ме ослепи. Аз даже още съм малко замаян. След което, нали си спомняте как в онзи сериал за паранормални явления, как се казваше… Чакайте, не си отивайте, не съм свършил!”

РАК

Колко съм непредпазлив!

Представителите на зодия Рак обикновено се стремят да доживеят поне до 118-годишна възраст. Те са предпазливи и рядко им се случва да изпаднат в преживяване, близко до смъртта. И все пак…

Какво вижда: Красив бял замък, който се носи в небесата върху планина от пухкави облаци. Ракът лети към замъка и аха да го достигне…

Как реагира: Толкова е хубаво, аз летя! Но децата ги няма. Обещах на сестра ми да изведа кучето. Не мога. Връщам се.

След това: Жив съм! Боже, аз едва не умрях! Трябва повече да внимавам. Много съм непредпазлив.

ЛЪВ

Не съм мъртъв, не!

Какво вижда: Бял саван над главата си. Изведнъж саванът се повдига. Лъвът забелязва стотици ангели, подредени в пирамида. А най-отгоре – Бог. Лъвът си дава сметка, че няма как да е цар точно в това царство.

Какреагира: Неее! Не съм мъртъв. Не съм пък! Какви са тия в тези бели роби? И какво вият? Пеят фалшиво! Това аз ще го изпея сто пъти по-добре. Имат ли диригент тези? Дайте ми микрофона!

След това: Ало, докторе! Видяхте ли колко бързо излязох от комата? Нали съм изключителен? Много рядко се случва човек с такава травма да оцелее. Само най-силните успяват, нали?

ДЕВА

Много чист бял тунел

След 60-часов работен “ден” Девата най-сетне се просва в безсъзнание и изтерзаната ѝ душа отлита.

Какво вижда: Носи се по безупречно чист светъл бял тунел. Мислено си набелязва какви подобрения може да се направят в тунела от бяла светлина.

Как реагира: Докато се носи, нещо започва да я човърка. “Дали ще се справят вкъщи без мен? А в работата? Сто на сто всичко ще объркат. Не, връщам се!”

След това: “Има мухъл на тавана. И това ми било реанимация. Трябва да повикам санитарката. Не, ще го претупа и няма да почисти като хората. По-добре аз… Ей сега ще стана. Ей сега.”