Отначало винаги се съгласявате с другите, след това обаче размисляте; или по принцип сте против, докато не се оставите да ви убедят? Някои хора постоянно са контра, а други просто не умеят да казват „не“. На коя страна се накланят везните на вашата зодия ще разберете от следните редове.

Козирог

Козирозите са скептици – особено когато дадена идея не произлиза от тях. Този земен знак по принцип е против и преминава на другата страна само ако му представите обосновани и логични доводи. Успеете ли да убедите тези твърдоглавци, все едно сте спечелили шестица от тотото.

Водолей

Водолеите почти винаги намират причина да се ентусиазират за нещо. Този въздушен знак по начало обръща внимание на възможностите, вместо на пречките и проблемите. С радост приема чуждите идеи, все едно са хрумнали на самия него – разбира се, не с намерение да плагиатства.

Риби

Рибите умеят да проявяват разбиране към всяка позиция, затова намират думи на одобрение за почти всеки човек и всяко мнение. Определено са от хората, клонящи към „за“. Само когато се чувства притиснат в ъгъла, този воден знак възприема анти-поведение и става неузнаваем. Дълбоко в душата си Рибите също са бунтари. И ако извадите на повърхността това тяхно качество, сами сте си виновни.

Овен

Овните защитават с много страст и плам собствените си интереси и инициативи – и със същата енергия са против всичко, което им се противопоставя. Те нямат проблем да се опълчат срещу нещо или да го оборят, ако не им изнася или се страхуват, че ще им навлече негативи. Ето защо огненият знак принципно не е контра, но пък и нерядко.

Телец

Когато става дума за иновации и промени, Телецът по принцип изказва възражения и съмнения. Да поема рискове? Да изпробва нещо ново? Обикновено този земен знак е против. Затова пък умее да изтъква най-добрите аргументи, за да играе на сигурно и да се придържа към познатото. Телците са по-скоро „за“ и държат на традициите.

Близнаци

В повечето случаи Близнаците са „за“. Чисто и просто защото често е по-лесно да се съгласиш, отколкото да противоречиш. Този въздушен знак знае, че така или иначе повечето битки не си заслужават и че най-лекият път нерядко е по-добрият избор. Е, как да възразим на това?