Мистериозното място, намиращо се в Санта Круз, Калифорния, представлява нещо като къща на илюзиите. Тук водата тече нагоре, топките се търкалят в обратна посока, ниските хора изглеждат на същата височина като тези по-високи от тях и хората могат да се накланят напред до 45 градуса, без да падат, пише Oddity Central.

Изглежда, че в тази къща нормалните закони на гравитацията просто не работят.

Мястото всъщност е една голяма плевня, разположена на 150 кв. м на хълм. Първоначалната идея била да бъде изградена лятна къща за отдих, но според легендите, когато архитектите се опитали да разчертаят парцела, открили, че инструментите им “се държат странно” точно на едно конкретно парче земя. Хората, които стояли на това място твърдят, че загадъчна сила изглежда ги карала да губят равновесие и да им прималява. Собствениците в крайна сметка изоставили идеята и година по-късно къщата отворила врати като туристическа атракция.

През годините редица теории се опитвали да обяснят странните случки. Едно от най-странните обяснения e, че под земята е заровена мощна система за насочване на НЛО-та, която преодолява законите на гравитацията. Други вярват, че къщата е построена върху електромагнитно поле, а според трети на мястото действат неизвестни геоложки сили.