Овен

Най-добрият клиент на полицията... Обича скоростта и предизвикателствата. Способен е в момента, в който някой го изпреварва, да увеличи скоростта, за да спечели едно неформално надбягване. Привлича погледите на пътната полиция, без да е особено склонен да се подчини на сигнала им. Харесват му червените коли, защото те изразяват нападателността му. Причината, поради която заема 7-мо място в класацията, а не някое по-лошо е, че не успява да причини ПТП, защото обикновено се намира от дясната страна на пътя с един или повече катаджии на прозореца му.

Телец

Ако чуете някой нетърпелив на светофарите да натиска клаксона в мига, в който светофарът току-що светва зелено, тогава този вероятно е зодия телец.  Той е от тези шофьори, които обичат клаксона, защото е едно отлично средство да изрази заядливостта си. Като  навигатор е още по-лош. Оплаква се и капризничи за всичко, което вижда наоколо.  Избягва частните пътища, защото не иска да внася там това, което е спечелил с много труд.  Когато шофира, избира дясната лента, шофирайки точно на границата на скоростта и много пъти и с по-ниска скорост, игнорирайки останалите участници в движението, които би искал точно в този момент ако можеше и да не съществуват в обсега на погледа му (че даже и в живота). Заради темперамента си е на второ място по вероятност да се забърка в инцидент.

Близнаци

Кажи му да остане в една лента, докато шофира, и ще те намрази. Сменя постоянно лентите на движение, извива се като змия между колите на пътя, опитвайки се избяга своевременно тези, които смята, че се движат бавно. Ако се случи да се залепи след някой такъв,  страшно нервничи, разстройва се и се държи като лъв в клетка.  Въпреки че е много опасен като шофьор на автобана, в градски условия е в стихията си, защото се справя много лесно с движението, използвайки всяко празно място, за да се шмугне, и използва всички пресечни пътища по своето направление.  Изследвания показват, че е с най-голяма вероянтост да попадне в ПТП.

Рак

Най-консервативният водач, който можете да срещнете на пътя.  Движи се предпазливо, внимавайки колкото за собствената си безопасност, толкова и за безопасността на другите. Избира средна или дясна лента и е пример на водач, който не би потеглил, ако всички пътници в колата не са сложили колани и не са се настанили удобно на местата си. Като родител ( майка или баща) е тираничен за децата си, които не оставя да се мръднат дори в колата. Заема 5- то място, защото ако нещата не се развият точно така, както иска ( ама точно както иска!) тогава губи търпение с непредсказуеми последици.

Лъв

Най-комуникативният от всички шофьори. Той е единственият , който най-лесно ще смъкне прозореца на колата, за да се скара на другите шофьори или за да отговори на клаксоните им.  Харесва скоростта и е посветен на целта на пътуването. Гледа често огледалата, обаче не за да провери останалите участници на пътя, а за да поправи външния си вид. Харесва му силната музика и обикновено шофира с басовете до край и газта до дупка.  Планира часа на пристигане на всяко пътуване и се нервира, когато попадне в задръстване или зад „бавни“ шофьори.  На осмо място е в таблицата за ПТП.

Дева

Колкото е по-голяма колата, толкова по-добре се чувстват. Удобството е много важно за тях, както и да не направят нито едно нарушение. Шофират в средна или дясна лента и винаги в съответствие със закона. Ненавиждат задръстванията. Пръви биха се възползвали от бързите и съвременни средства, които биха улеснили живота им и движението по пътя. Заемат 4-то място по ПТП, главно вътре в града.