12. Стрелец

Стрелците са във вихъра си, когато са сами – те не се нуждаят от нищо и никого. Когато все пак си намерят партньор, ще се наложи да бъдат обучени, че споделянето сближава и че всъщност е хубаво да оставиш другия човек да направи нещо вместо теб.

11. Овен

Овенът е твърде зает и твърде независим, за да бъде лепкав. Ако се нуждае от нещо, може да си го свърши сам. Не иска да бъде обвързан със само един човек, затова обикновено не отваря сърцето си за всеки.

Овенът не желае да бъде зависим от когото и да било, нито да променя плановете си заради нечии чувства или страхове. Много благодаря, но Овенът не се нуждае от вашата помощ.

10. Водолей

Водолеите са олицетворение на независимостта. Те обичат да правят най-различни неща самички – например да пътуват. Не разкриват емоциите си, стараят с да не натоварват останалите със своите проблеми.

Независимост, самодостатъчност и автономност – това са качества, с които се гордеят.

9. Козирог

Козирозите са си добре самички, но когато се обвържат с някого, могат да бъдат доста изискващи.

Сякаш имат нуждата да се уверят, че ако покажат колко много искат да бъдат с някого, този някого няма да ги предаде. Стоят нащрек, докато не се почувстват комфортно.

За Козирога семейството е много важно, но те няма да вземат прибързано решение само и само за да започнат процеса по изграждане на живот с някого. Ще бъдат особено внимателни и ще правят малки стъпки, докато не се уверят, че могат да имат доверие на отсрещния човек.

8. Лъв

Лъвовете може и да си мислят, че са независими, но всъщност са изцяло зависими от внимание и комплименти.

Те имат нуждата да бъдат лидер – човекът, на който всички подражават. Да бъдат звезда! Ако партньорът им не им даде това, от което се нуждаят, те ще си намерят друг.

Лъвовете не остават сами за твърде дълго и не им харесва да са без компания. На пръв поглед изглежда, че са самодостатъчни (и това е така), стига поне десетина души да им се възхищават отстрани.

7. Близнаци

Близнаците са смесица от лепкавост и независимост.

Не искат да се обвързват с някого, но и не искат да ги игнорират. Близнаците жадуват да бъдат обичани, да ги уверяват, че всичко ще е наред.

Могат да вършат неща самички, но предпочитат да са край хора. Притежават трескава нужда да общуват с другите, да бъдат чути. Понякога поемат повече дини под мишници, което може да засили чувството им за тревожност.