Има ли начин да се справим с този наистина сериозен проблем и какви могат да бъдат последиците? На този въпрос ще се опитат да отговорят колегите ни от Новите родители в разговор с доц. Даниела Грозева.

Един от най-често срещаните проблеми при тийнейджърите е акнето. Защо обаче говорим, че то е не само физиологичен, а и психологически проблем? И кои са най-честите емоционални сътресения, пред които детето е изправено като последица от акнето?

В такива моменти има начин да помогнем като родителите, но трябва да знаем как да го направим най-правилно. И кои грешки не бива да допускаме. Кога трябва да потърсим дерматолог за тийнейджъра и как трябва да се поддържа кожата в тази възраст? Кои психологични фактори играят голяма роля за този дерматологичен проблем? Коя е причината за появата на акне по време на бременността и в зряла възраст? Кои козметични продукти са безопасни за бебето в утробата?

На всички тези въпроси отговаря доц. Даниела Грозева, специалист дерматолог с над 10 годишен опит и с повече от 40 участия в български и световни конгреси и форуми.