Кръвна биопсия, позната още и като течна биопсия е модерно изследване, използвано за диагностициране на рак. Тестът се извършва чрез вземане на обикновена проба от кръвта на пациента, която после се анализира за наличие на ракови клетки. Това изследване може да помогне при поставянето на диагнозата рак и в определянето на неговия етап дори преди да се появят първите симптоми. Затова кръвната биопсия Тручек е толкова ценна – чувствителността й е толкова голяма, че улавя дори съвсем начални карциноми. Trucheck  има 92.1% чувствителност за откриване на тумор във всичките му стадии и 93.1% точност в определянето на тъканта или органът, където се развива злокачествен процес при позитивен резултат.

В Хил клиник първи страната въведоха кръвната бипосия на прочутите Datar Cancer Genetics. Тя има различен диапазон, като най-подробната Тручек изследва наличие на над 70 вида рак. Чрез нея по много щадящ за човек начин може да набави ценна информация по отношение на наличието на рак, както и да се определи кой орган е засегнал и в кой стадий е. Десетки българи вече са се възползвали от изследването, за тяхно успокоение и като профилактична мярка.

Течната биопсия е революционна техника за диагностициране на рак и може да помогне в откриването на рак в ранен етап, когато има най-големи възможности за успешно лечение. Ако сте над 50-годишна възраст, ако имате фамилна обремененост (наличие на онкоболни родители, прародители), ако сте работили в опасна среда или сте дългогодишен пушач, попадате в рискова група за развитие на онкологично заболяване. Кръвната биопсия се понася много леко, защото представлява взимане на малко венозна кръв на гладно. Лекарите вярват, че в нея е бъдещето и тя ще стане е важна част от ранната диагностика и лечението на опасната болест.

Кръвната биопсия е скъпо изследване, което се прави от квалифицирани медицински специалисти, модерни лаборатории и нейните резултати се оценяват и интерпретират според специфични протоколи и стандарти.

Освен за начална диагностика при видимо здрави хора, в Хил клиник - София имат и кръвни изследвания за вече заболели от рак пациенти, с които се определя с изключителна точност тяхното оптимално лечение. Резултатите са обстойни и могат да помогнат за по-ефективно и персонализирано лечение на хората с рак, като същевременно подобряват прогнозата за тяхното оздравяване. Exacta™ е за пациенти с лекарствено резистентни, прогресиращи или трудни за лечение ракови заболявания, както и такива при които има висок риск лечението да е неуспешно Chemo-scalе пък е подходящ за новодиагностицирани пациенти със солиден тумор на стомах, панкреас, млечна жлеза и др. От CellDх се възползват хора, при които се налага да се вземе бързо решение за целева терапия и при такива, за които е подходяща имунотерапия. Cancertrack лекарите ползват за точен мониторинг на пациенти, които имат диагностициран рак, или са приемали противоракова терапия, или са в ремисия и се страхуват от рецидив.

За повече информация: 02 439 3131