Вие сте бременна, предстои ви скоро да родите и търсите тайна рецепта, която да направи болките по-поносими и да ви осигури леко раждане?

Тогава внимание! Доказано е научно и изпитано на практика, че 6 фурми на ден правят всичко това възможно!

Лакомията е разрешена

Когато жената е бременна, често не изпитва угризения да се натъпче хубавичко – без разкаяние и без да брои калории. Но невинаги е нужно да нагъва шоколад, сладолед, бонбони или каквото там й се похапва. Вместо това може всеки ден да изяжда по няколко пресни сочни фурми. Освен че са вкусни, те имат още едно предимство: помагат раждането да бъде по-леко и кратко. Звучи страхотно, нали?

Доказано научно: фурмите облекчават раждането

Ако след 36-ата гестационна седмица ядете всекидневно по 6 фурми, ще родите по-лесно – доказват го цели 2 научни изследвания.

Първото изследване е проведено от Университета за наука и технологии в Ирбид, Йордания, върху 114 жени. На 69 от тях били давани всеки ден по 6 фурми след 36-ата седмица от бременността, а на останалите 45 – никакви за същия период. Всички жени били сходни по отношение на възрастта и броя на миналите раждания.

Ето резултатите от изследването:

По-пълно разкритие

На жените, които всеки ден изяждали по 6 фурми, при постъпване в родилната зала разкритието било значително по-голямо:  3,52 см в сравнение с 2,02 см при контролната група.

По-краткотрайни родилни болки

Латентната фаза продължава значително по-кратко. Онези жени, които консумирали фурми, имали болки средно 8,5 часа (0-10 см разкритие). Болките на бременните без прием на фурми траели 15,1 часа – почти двойно по-дълго. Невероятно, нали?  

Без необходимост от индуцирано раждане

Спонтанно вместо индуцирано раждане: При 96 % от жените, консумирали фурми, родилните болките настъпили спонтанно, вместо да бъдат предизвикани. В контролната група това се случило само при 79 процента.

Интактен околоплоден мехур

Освен това при 83 процента от случаите в тази група околоплодният мехур бил непокътнат. От другата група само на 60 процента от жените водите още не били изтекли до началото на раждането.

Система с окситоцин

Само 28 на сто от жените в първата група се нуждаели от система с окситоцин (за ускоряване на раждането) в сравнение с 28 процента от другата.

Плацентата се отделя по-лесно

Съвсем малко жени от групата с фурмите (28 %) се нуждаели от питоцин - синтетичен окситоцин за спиране на кървенето след раждането. В контролната група от него се нуждаели 47 %.

Обобщение

Следователно фурмите са страхотна храна за бременни. Те подготвят матката и маточната шийка идеално за раждането. Предизвикват ефективни контракции и въздействат върху окситоциновите рецептори на матката. По този начин ускоряват началото на контракциите й и повишават способността на мускулатурата й да реагира на окситоцина.

При всички положения консумацията на фурми няма да ви навреди, а вероятността този здравословен плод да облекчи процеса на раждането е огромна!