Ако някога получите възможност да се отдадете на интимни занимания стотици километри над Земята, със сигурност ще трябва да се оправите с редица практически проблеми, преди изобщо да започнете, пише IFL Science.

Замразената храна във вакуумирани пликчета едва ли е най-добрата за романтична среща, а фактът, че центърът за контрол на мисията ви наблюдава непрекъснато, също не е много стимулиращ.

А вероятно имате и много други въпроси.

На тях отговаря известният учен Нийл де Грас Тайсън

"Обикновено когато стане въпрос за пребиваване в Космоса, хората си представят среда, в която всичко се рее свободно", обяснява той.

"Но това не е задължително условие. Ако космическата станция се върти, възникват налягане, подобно на центрофуга, стига и самите вие да се въртите в съответната посока. Но ако не го правите, а просто се носите към целта си, тогава сте в безтегловност, а там всичко вече е различно. Включително и сексът".

"Ще изпитате непосредствено законите на Нютон. Когато се носите в пространството и се придвижите към някого, буквално може да отскочите при досега. Движението се запазва, но няма триене, така че ако искате да останете заедно ви трябва нещо, което да ви държи един до друг по време на естествените телесни движения, които съпътстват секса".

"Така че най-добре се запасете с много кожени колани и всичко ще бъде наред", завършва ученият с усмивка на уста.