Вероятно все някога сте си задавали този въпрос. Какво ще се случи, ако попаднете в черна дупка? Краткият отговор е - "или ще умрете много бързо, или незабавно.". Поне това е любопитното мнение, което YouTube каналът Kurzgesagt  - In a Nutshell изказва в свое видео.  Едно е сигурно, когато става въпрос за небесните бездни, озовете ли се в една от тях, пътувате само в една посока – към сигурна смърт.

Именно гравитацията е онова нещо, което ще ви унищожи. Другият вариант е просто да изгорите на мига. Все още никой не може да ви каже със сигурност какво се случва в черните дупки. Едва ли обаче ви се иска тъкмо вие да сте първите, които ще дадете отговор на този въпрос. Ако все пак, по някакъв начин попаднете в това неизследвано пространство, ще забележите, че времето там тече много по-бавно.

Да приемем обаче, че попаднете в черна дупка. Колкото повече се приближавате до сингулярността, толкова по-голяма ще става гравитацията от главата до краката ви. Процесът е известен като спагетизация и е способен да разкъсва атоми… Общо взето - неприятно изживяване. 

Във видеото долу е обяснено всичко, което ни е известно за явлението черна дупка, от раждането до смъртта. Отделете 6 минути за наука, заслужава си! Налични са и субтитри на български език, нужно е просто да ги активирате от менюто на плейъра.