сп. Мениджър Мениджър.NEWS Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Журналистката Кони Ансалди от Аржентина сподели видео в Instagram на своята възрастна баба, която описва преживяванията си по време на Холокоста и осъжда днешните негодувания на хората, поставени под карантина.

Човек

102.6K

Концепцията за въздействието на цветовете е разработена за пръв път от Йохан Волфганг фон Гьоте. Според него всички тъмни цветове успокояват, а светлите – възбуждат, като въздействат както на физическо, така и на психично ниво.

Цветовете се възприемат асоциативно – например, синьото е „студен” цвят. Минавайки през очите, възприето за цвят достига до всички органи и предизвиква осезаеми усещания. Доказано е, че цветът оказва влияние върху кръвното налягане – то се понижава от синьото и зеленото и се повишава от жълтото и червеното.

Мистерии

85.9K

Това е неговата история. Тя обаче не е задължително да съвпада с преживяванията, през които всеки един, болен от COVID-19, преминава.

Човек

77.2K

Скрийншот от картата. Източник: университета "Джон Хопкинс"

Медицина

49.4K

От 17 март всеки може да следи разпространението, темповете на заразяване, териториалното разпределение и друга важна информация за COVID-19 в страната на нов специализиран уеб ГИС сайт. 

Техно

48.4K

Озоновата дупка достигна най-ниския си максимум от векове насам на 8 септември 2019-а.  Озонът, вид неорганична молекула, съществува като огромен слой в стратосферата на нашата планета и е отговорен за абсорбирането на вредното ултравиолетово лъчение на Слънцето. Нивата на озон бяха спаднали до такава тревожна степен през 1986 г., че споразумение, по-известно като Монреалския протокол, прекрати използването на озоноразрушаващи вещества (ODS) по целия свят.  Източник: NASA

Природа

47.1K