Борбата с излишните килограми и желанието да изглеждаш добре в очите на околните се отнасят и за двата пола, но жените очевидно са по-изобретателни в това отношение, пише Express.

Ново проучване на онлайн компанията за модна конфекция Marisota показва, че нежният пол по-често прибягва до различни трикове, за да неутрализира ефекта от по-пълния външен вид.

Според проучването на Marisota, проведено ред 2 000 дами, почти 90 процента от запитаните признават, че се възползват от различни безобидни, но находчиви номера в това отношение.

Триковете варират от това да се носят тъмни дрехи и да се търси по-тъмен тен до това да се въоръжите с прекалено голяма дамска чанта. Много от дамите прибягват до нови типове бельо, което стяга тялото и ми придава по-прибран вид. Други предпочитат да заложат на доста високи токове, за да придадат допълнителна височина, а трети се крият зад големи очила, за да направят лицата си по-малки.

Накрая се оказва, че един от най-старите трикове в дамския арсенал - да се обградиш с по-пълни и по-грозновати приятелки, за да изпъкваш на техния фон - също е достатъчно разпространен и в наши дни.