Защо мъжете си тръгват? Защо напускат семейството? Защо се отдръпват, а след време отново се „завръщат“?

Ако четеш това, вероятно ти се е случвало или пък имаш усещането, че може да се случи.

След като прочетеш статията, можеш да кажеш сбогом на стереотипите и да бъдеш в състояние да управляваш своите взаимоотношения с мъжете. Ще разбереш, че всичко е в твои ръце. И най-важното – ще видиш простотата на този въпрос и ще излезеш от лабиринта на неразбирането.

Първо да уточним, че много от жените не различават две кардинално различни понятия: „Той си тръгва“ и „Той се дистанцира“.

Да започнем с първото: Той си тръгва

Мъжът не си тръгва от жената, а от начина, по който се чувства до нея

Мъжът не отива от една жена при друга. Той си тръгва от една ситуация около една жена и отива към друга ситуация около друга жена. Да, точно така. Той не си тръгва от теб, а от начина, по който се чувства около теб. От самочувствието, което има.

Ако в някой женски форум зададеш въпроса „Защо мъжете си тръгват?“, то в болшинството случаи ще останеш с впечатлението, че причината е в него. А отговорите варират: „Ами те все търсят нещо ново...“, „Всяка жена им омръзва рано или късно...“, „Другата е по-красива...“, „Гърдите са й по-големи...“, „По-млада е..“, „Мъжете са безсърдечни говеда...“ и т.н.

Но всъщност важно е едно единствено нещо. Самочувствието!
А това е изгодно и за двамата в една двойка.
Той се чувства: силен, смел, уверен, искрено желае да се грижи за жената, иска да действа, да расте, да се развива, да печели повече и да радва своята жена...

Тя се чувства: необходима, желана, щастлива, защитена, радостна...

Защо тогава при 98% от двойките сценарият е един и същ? В началото всичко е прекрасно, всички са самите себе си, а после става все по-сложно и по-трудно.

Сега ще ви отговоря.

Защото такива са законите на влюбването. Мъжът и жената се влюбват един в друг. Влюбването е опияняващо състояние, при което всичко си е по местата. Но този период продължава средно година и половина. И доколкото жената дори не се замисля какво ще се случи след утихването на емоциите, тя продължава да действа на принципа „Е, преди всичко беше наред...“

Но нещата вече са различни. И той си тръгва.

Ето я обаче и добрата новина. На всичко това може да се влияе. Трябва да се влияе.
Ето как:

С външност
Бъди толкова красива както и в началото на връзката. А още по-добре – стани още по-привлекателна. Той иска (!) да се отплати за това.
Той иска да те вижда красива. Винаги! И това е твое женско задължение.

С приемане
Научи се да приемаш мъжа до себе си такъв, какъвто е. Всеки има своите силни и слаби страни. Напълно нормално е.
Не се опитвай да го променяш. Все пак ти сама си влязла в тази връзка и си се съгласила с това, което е той. Най-добрият начин да го промениш е да му подариш самочувствие.

С радост
Радостната жена е едно от нещата, които мъжът иска да има завинаги.
Ако ти не се радваш винаги когато той се прибира вкъщи, то нищо чудно, че той не бърза да се прибере след работа. Дори и да сте заедно от 10 години, радвай му се така, както си го правила в първите месеци на връзката.

С благодарност
Това е много важно. Колкото повече показваш благодарност към мъжа, дори за най-малките неща, толкова повече той иска да ти доставя щастие.
И обратното. Ако приемаш подарените цветя или нещо, което той е направил за домакинството, например, като негово задължение, като даденост, той рано или късно спира да го прави. Изчезва желанието му да прави каквото и да било.

С възхищение
Възхищавай се на мъжката му сила, на победите му (дори и да ти се струват незначителни), на мъжките му качества. Възхищавай му се така, както в разцвета на връзката ви.
Много често чувам от жени, които дори не са опитали това, да казват, че той ще се възгордее. Лично аз не знам нито един такъв случай – мъж да се възгордее от възхищението на жената до себе си.
Затова пък съм наблюдавал обратното – той става все по-силен и самоуверен, а връзката много по-щастлива, когато получава искреното женско възхищение.