Този въпрос интересува не едно поколение жени. Дори чаровният Тузар от „Сексът и градът“ прекарва нощта с Кари, а завежда пред олтара Наташа! Сега вече разбираме: журналистката просто е била жертва на бенчинг от страна на Джон…

Какво представлява бенчингът

Бенчингът (bench — от английски „скамейка“) е ситуацията, когато мъжът ви харесва, но не чак дотам, че да ви предложи да се срещате (още по-малко да се ожените). Той може да се вижда с вас, да ви пише, да ви се обажда, понякога да изчезва за неопределено време и после пак да се появява. Нищо чудно: така се постъпва с тези, които висят на резервната скамейка.  

Но ако във футбола смяната помага на играчите, то в отношенията става въпрос за циничен акт, който възпрепятства изграждането на здрава връзка. В края на краищата никой не обича да чака на опаша.

По какво се познава бенчингът в отношенията

Ето как ще разобличите крадеца на вашето време:

    - Избягва да гради планове за бъдещето. Отговаря уклончиво на всички ваши опити да се уговорите дългосрочно за нещо.

    - Определя ви срещи във време, удобно за него.

    - Не ви запознава нито със семейството, нито с приятелите си.

    - Често ви игнорира и изчезва от хоризонта.

    - Не проявява инициатива и не ви отделя достатъчно внимание.

Познато ли ви е това? Тогава ето какво да направите:

Очевидно е, че ако мъжът търси „орела в небесата“, вместо да държи „врабчето в ръката“, вашите отношения са предварително обречени. Говорете с него откровено и най-после си изяснете накъде плава корабът на вашата любов – дали към пристанището на брака и семейството, или се е насочил право към айсберг от лъжи, недомлъвки и изневери.

Не помогна ли разговорът? Тогава най-добре му бийте шута. Ненапразно хората са измислили „Черния списък“!