Защо днешните деца ще бъдат по-свободни и по-щастливи от родителите си

16 април 2019 г., 12:17
494

Shutterstock

Новите родители са основно от поколението на милениалите – хора, родени между 1980 и 2000 г., пораснали заедно с разцвета на съвременните технологии.

Те бяха упреквани в егоизъм, разглезеност, индивидуализъм, но докато обществото анализираше какви са точно, вчерашните деца пораснаха и сами станаха родители, макар че предпочитат да отлагат раждането възможно най-късно. Естествено е да имат различен подход към родителството и да въведат свои принципи на възпитание.

Как житейските нагласи и навици на милениалите ще повлияят на децата им и на тяхното възпитание - AdMe.ru дава някои много интересни обяснения.

Особености на родителите милениали

1. Те стават по-късно родители – средната възраст на съвременните майки е 26 г.

2. Имат високо ниво на образование, предимно висше или незавършено висше.

3. Наказват по-малко своите деца, учат ги да бъдат самите себе си и да не се страхуват да пробват нещо ново.

4. Създават отношенията с партньорите си на демократични принципи и са по-склонни към компромиси.

5. Не държат толкова на идеята за успех и високи постижения, вълнува ги повече душевният комфорт и спокойствието.

Ето още няколко техни характерни черти:

С нарастване на благосъстоянието си, милениалите харчат много повече пари за децата си от предишните поколения. Може би причината е в съзнателното родителство, т.е. двойките имат деца, когато вече имат материална база.

Преди на хлапетата им се скараха за счупена играчка, а за съвременните родители разглобената количка е сензорен начин на игра, развитие на фината моторика и метод за опознаване на околния свят. Може би отглеждат бъдещ инженер изобретател.

Детето е надраскало бялата покривка? Расте с въображение на художник, трябва да му купим нови бои и отмиващи се флумастри.

Същото е и с дрехите – може да се търкаля и в калта, и да пада по тревата колкото му е приятно – гащеризонът му е непромокаем, а панталонките ще се изперат, защото новите прахове за пране са много мощни.

Продължава на  страницата на Новите родители

Коментари