С всяка година нараства броят на жените, които се отказват от козметични продукти или ги използват по-пестеливо. Тенденцията за естествена визия не е просто супермодерно явление, а стремеж на нежната половина от човечеството да избира най-правилното за своята външност.

А ние ви представяме 5 доста основателни причини, заради които си струва да сте по-минималистични откъм употреба на козметика. Изброява ги woman.rambler.ru.

Полза за здравето

Съвременната козметична промишленост е много близка до химическата и не е тайна, че силиконите, фталатите, сулфатите и парабените съвсем не са безобидни съставки в много от разхубавителните продукти.

Много средства, предназначени да замаскират и тушират недостатъците на външността, могат да ни окажат "мечешка услуга". Плътният слой декоративна козметика за лице запушва порите и освен това, немалка част от козметиката е разработена на основата на хормони и провокира нарушения на собствения баланс на хормони в организма.

Отказвайки се от всекидневния грим, можете да намалите съществено постъплението на консерванти, хормони, стимулатори и още вещества, които са съвършено чужди на организма ви. Направете си експеримент: откажете се от използването на декоративна козметика за 1 месец и ще видите колко по-здрава ще изглежда кожата ви. Нужни ли са още аргументи?

Прочетете на страницата на Новите родители.