Целуването е интимен акт. Тук ще научите кои целувки какво означават и защо непременно трябва да целувате партньора си по шията. През живота си човек целува около 100 000 пъти. И не само това: учените са установили, че хората, които целуват много, живеят по-дълго. Във всеки случай повечето нямат нужда от причина като тази, за да се мляскат! Защото да се целуваш с любимия е страхотно удоволствие. А следните пет целувки са особено показателни:

1. По устата

Целувката по устата може да изглежда бегла и нищо незначеща, но не е така. Тя може да е целувка за поздрав, за сбогом, но също така и обяснение в любов или пък изобщо първата целувка за някого.

2. По челото

Целувката по челото на пръв поглед е невинна и неангажираща, но всъщност изразява точно обратното. Тя свидетелства за привързаност и доверие. С тази целувка любимият човек ви показва обичта си. 

3. С език

Устните са допрени и разтворени, езиците се докосват. Едновременно с това обикновено и ръцете шарят по тялото на другия. Целувката с език навярно е есенцията на страстните целувки, а нерядко и прелюдията към интимността. 

4. Нежно ухапване

Лекото гризване по устната при целувка често се възприема като закачка, но понякога означава и покана за по-груба игра. В зависимост от настроението захапването е нежно и игриво, а може да ескалира и до еротични целувки с език. 

5. По шията

Целувките по устата са чувствени и приятни, но други части на тялото също искат да бъдат целунати. Например шията - целувките по нея са възбуждащи и допринасят за засилване на желанието. Желание за още целувки и още докосване и галене. Целувката по врата издава страст и копнеж за плътта на другия. Кожата на шията е по-тънка, осеяна с нервни окончания и по-чувствителна на допир. Дори само по тези причини тя е по-податлива на ласките с ръце, уста и език. Да целувате партньора си по врата говори за интимност и удоволствие от присъствието му, като често е свързано с желание за продължаване на любовния акт.  

Съвети за перфектната целувка по врата

Вратът определено е ерогенна зона. Поне при жените е така, докато при мъжете не е толкова изявена. Както в любовния живот като цяло, така и тук важи правилото: идеалната целувка по врата е онази, която се харесва. Пробвайте със загризване или леко засмукване и вижте каква е ответната реакция. Може да започнете целуването от основата на врата и постепенно и сладострастно да се придвижвате нагоре, като не пропускате тила. Целувките по шията и интимното докосване най-общо перфектно се вписват в предварителната игра и гарантират кожа, настръхнала от страст.