За вероятността от изневяра

03 август 2018 г., 14:40
609

Copyright: Nicoleta Ionescu / Shutterstock 

Може би всеки партньор започва да се чуди в един момент от връзката си каква е вероятността другият да му или да й изневери. Оказва се, че всъщност има един знак, който може да предскаже със значима вероятност дали вторият човек във връзката ще се окаже неверник. И това е не друго, а историята на предишните изневери. Данните от новото изследване показват, че ако един от партньорите е изневерявал в миналото си, вероятността да изневери отново е три пъти по-висока от останалите случаи, където партньорът никога не е изневерявал. Много хора продължават да практикуват предишните си модели в настоящите си връзки, е установило изследването.

44% от хората взели участие в изследването са потвърдили, че са изневерявали на партньора си в настоящата връзка. Почти една трета от участниците са споделили, че са знаели, че партньорът им е изневерявал в предишните си връзки. Изследването не е установило разлика между мъжете и жените – и двата пола са били в един и същи статистически граници.

Интересно е било това, че онези, които са изневерявали в предишните си връзки са били особено нащрек за знаци за изневяра при сегашния си партньор и са били с до цели четири пъти по-подозрителни от останалите.

Psy Blog

Ключови думи:
Коментари