Тези аксесоари не бива да липсват на есенната ви разходка!

Времето на сандалите отмина, но това не е причина да се натъжаваме. Защото сега можем  да се гушим в удобни меки пуловери и да си слагаме симпатични плетени шапки бини (Beanie). А защо да не изпробваме и напълно различен тоалет, с който да се перчим на следобедната есенна разходка, след като сме пили кафе с приятели. Тук ще научите кои нови аксесоари не бива да ви липсват и кои летни може да запазите.

1. Украшения с ефект черупка на морска костенурка

Тази есен са на мода бижута и аксесоари с ефект черупка на костенурка. За хората с диоптри сега е моментът да снабдят очилата си с нови рамки в модерния стил. Онези, които не носят очила или не искат да прибягват до прозоречно стъкло, може да заложат на рогови бижута – например гердани, гривни и шноли за коса. И ако в миналото тези аксесоари са се правели от скъпи и трудно достъпни материали и са се смятали за луксозни стоки, днес елегантните принадлежности се изработват от ацетат и целулозен ацетат в най-различни варианти.

2. Атрактивни бижута: халки и колиета с брънки от верига

Гвоздеят на сезона е атрактивен, биещ на очи чифт обеци, например в креолски стил. Големите халки, както и много други актуалните модели напомнят за 90-те години. Но днес те не са толкова обемисти и се отличават с множество игриви детайли. Чудесно се съчетават с блузи от ефирни материи или с женствени плетени пуловери.

Друго атрактивно украшение, което днес празнува триумфалното си завръщане, е колието с брънки от верига, на английски „Chunky Chain“. То е препратка към тежките и масивни златни верижки, които са ни добре познати от същите тези 90-те години на миналия век – тогава обаче кичеха вратовете на рапърите, вместо изящните шии на дамите. През този сезон те се носят като моден контраст върху пухкави пуловери.