Ябълковият оцет се отразява благотворно не само на косата, чревната флора, кръвната захар или черния дроб. Той е и тайната рецепта за хубава кожа. Ако има хранителен продукт, който не бива да липсва от никоя кухня, това определено е ябълковият оцет. Може би досега сте го използвали само за готвене и не сте оценили всичките му предимства? Грешка! Той може много повече, отколкото само да овкусява салатата. Тук ще прочетете защо трябва да посягате по-често към шишето с оцет, за да бъде кожата ви гладка и красива.

Ябълковият оцет е универсален

Питате на какво толкова е способен ябълковият оцет? Ще останете изненадани. Този продукт може повече, отколкото си представяте:

  • подсилва имунната система;
  • подхранва косата и скалпа;
  • подкрепя здравето на червата;
  • разтоварва черния дроб;
  • регулира кръвната захар.

Звучи добре, нали? И това не е всичко. Ябълковият оцет наистина подмладява и разхубавява кожата, като премахва дефектите й по естествен начин.

Забравете за скъпите маски, серуми и тинктури от аптеката. Значително по-евтино ще ви излезе ябълковият оцет, който ще ви свърши и по-добра работа. Това домашно средство се отличава с многостранно действие върху кожата. Тъй като рН стойността му се доближава до тази на човешката кожа, той сякаш е създаден да се грижи за нея. На какво е способен ябълковият оцет? Облекчава раздразнена и сърбяща кожа и има антибактериален ефект. Ако страдате от мазна и нечиста кожа, ябълковият оцет ще разреши перфектно всичките ви проблеми. Пъпките ще изчезнат и лицето ще заблести. Шшшт… Ябълковият оцет може още повече. С него ще кажете сбогом и на старческите петна и ситните бръчици!

За да привикне кожата към оцета, трябва да го прилагате само на всеки три дни първите 2-3 седмици. Важно: сутрин нанасяйте на лицето слънцезащитен крем, защото кожата става много чувствителна от оцета. Впрочем може да използвате това чудодейно средство и разредено с малко вода – или за цялата кожа, или за отделни пъпки.

Съвет: пригответе си от ябълковия оцет освежаваща и почистваща тоалетна вода. Смесете половин литър вода с 1 супена лъжица оцет и сипете течността в стерилна бутилка с пръскало. Ще постигнете оптимални резултати, ако нанасяте оцетената вода на лицето сутрин и вечер.