Всеки от нас иска нещо различно от този живот, иска дадена ситуация да бъде разрешена по определен начин. Ето защо се надяваме и се молим всичко да се случи така, както сме го планирали.

Често обаче Вселената проявява своето чувство за хумор и не ни дава онези неща, които толкова много желаем. Защото по този начин тя ни поднася това, от което наистина се нуждаем.

Много често нещата, които се стремим да получим, и тези, които реално ни трябват, се различават. И това, което искаме, невинаги е най-добрият вариант за нас. Ето защо най-хубавото нещо, което може да направите за себе си, е да позволите на Вселената да ви даде това, от което действително се нуждаете.

Защото понякога просто трябва да се отпуснете и да оставите събитията да се развиват. Често нашите действия и думи само изострят кармата ни, като не ни позволяват да излезем от безизходицата и застоя, в който се намираме.

Да, мотивационните лектори казват, че трябва да реализираме желанията си и да преследваме целите си независимо какво се случва. Всъщност няма нищо лошо в това да се стремим към цели. Но какво се случва след това? Отново се чувстваме нещастни и неудовлетворени. Щастието се оказва краткотрайно и за пореден път трябва да си поставим нова цел, която да постигнем.

Всички ние бихме могли да бъдем по-щастливи и по-удовлетворени, ако можем да се отпуснем малко, когато е необходимо, и да оставим нещата просто да се случат.

Вместо да тъгувате за нещата, които не са се сбъднали в живота, по-скоро се научете да бъдете благодарни за всичко, което имате. И за всичко, което ще дойде при вас, ако оставите Вселената да си свърши работата.

Източник: cluber.com.ua