Всеки от нас е равнодушен и безразличен от време навреме, особено когато става въпрос за работа.

Може би изкарвате прилични пари или пък изпитвате определена лоялност към даден човек или компания. Може би просто ви е страх да скочите в неизвестното.

Преди години бях изпаднал в същото положение като вас. Нормално е да изпитвате колебание. Също толкова естествено е и да останете в работата, която не харесвате, защото се страхувате от алтернативата. Никой не може да ви вини за това решение.

Без значение каква точно е причината, много хора остават на работа, която им носи удоволствие по-дълго,отколкото трябва.

За да ви подтикна към действие, ще споделя с вас тези 15 признака, които показват, че е време да напуснете работа и да потърсите нещо различно.

1. Отегчени сте

Вариантите са много. Работата е станала твърде лесна, прекарвате прекалено много от времето си, заети с бюрокрация и политики, или пък просто сте изгубили интерес. Скуката е един от най-очевидните признаци, че е време за сериозна промяна. 

2. Няма обратна връзка

Изкачването на корпоративната стълбица може да бъде истинско предизвикателство, ако не получавате обратна връзка и оценка за вашето представяне. Също толкова лошо е, когато получавате критики и оценки, които са прекалено повърхностни, негативни и неясни, за да ви помогнат да станете по-добър в работата си.

Ако мениджърът ви не се интересува от вашия растеж и развитие и предпочита да омаложажва вашите успехи, значи е време да потърсите нещо по-добро.    

3. Идеите ви са игнорирани

Всеки иска неговите идеи и мисли да бъдат взимани насериозно. Това кара човек да се чувства като ценен член на екипа и организацията, за която работи.

Обратното важи в пълна сила, когато всички ваши предложения са подминавани с пренебрежение. А може да бъде и по-лошо, вашият шеф и мениджърите от по-високо ниво да гледат с насмешка идеите ви и да обиждат всяко ваше хрумване.

Няма никаква причина да приемате подобно отношение. По-добре се отправете натам, където вашите идеи ще бъдат добре дошли.