Сайтовете за запознанства имат смесена репутация. За едни това се оказва съдбоносното място, където срещат любовта на живота си. Откриват сродната си душа и създават щастливо семейство. Късметлии. Други бедстват по тези места месеци, дори години и затъват все повече.

В сайтовете за запознанства се поставя една удобна преграда, която дава възможност на човек да се представи за някой, който не е, и поне за малко да излезе от собствената си кожа. Причините за това желание могат да бъдат най-различни – от чувство на самота до ниско самочувствие. Във всеки случай подобен тип запознанства отнемат доста време, защото размяната на писма  / съобщения отнема и енергия, и часове. Общо взето веднага си проличава дали разговорът ще потръгне. Но това далеч не означава, че този разговор е искрен и от двете страни.

Част от причините за лошия имидж на сайтовете за запознанства са измамниците, които дават фалшива информация за себе си и на практика губят времето на другите. Например мъж описва себе си като „сравнително интелигентен и около 40-те“, а се оказва със средно образование и ставащ на 50 след 2 месеца например. Такива хора лъжат с надеждата да привлекат първо човека, пък после да обясняват. Защото истината рано или късно излиза наяве.

Затова ви съветваме да действате ребром с директни въпроси според личната информация, която даденият човек и посочил за себе си.

Ако например сте започнали да общувате с мъж, който е обявил, че търси сериозна връзка, попитайте го защо иска да се ожени. Неговият отговор ще ви помогне да вземете важно решение дали да продължите да общувате с него по-нататък, или да не губите ценното си време за него. Ако информацията, която е дал за себе си, не е само параван, то със сигурност бихте чули искрени и аргументирани думи. Може би дори нещо негативно ще каже, без да иска, но това също би бил признак на искреност.

Ако чуете плосък отговор, лишен от аргументи, който очевидно сварва човека отсреща неподготвен, няма смисъл да си губите времето.