Ужасна рекламна брошура на канадска петролна компания, изобразяваща изнасилването на 17-годишната екоактивистка Грета Тунберг, бе намерена случайно от граждани и публикувана в социалните мрежи, пише The Independent.

Смята се, че миналата седмица стикерът е бил раздаван на работниците в  X-Site Energy Services със знанието на един от мениджърите. Според непотвърдена информация след подаденото оплакване същият този мениджър отговаря, че Тунберг "не е дете".

Можете да видите карикатурата тук. (18+)

Шведската екоактивистка нарече скандалното деяние знак за „победа“. "Те започват да стават все по-отчаяни... - написа тя в Twitter. - Това показва, че печелим.“

Впоследствие генералният мениджър на петролната компания Дъг Спароу отрече участието на X-Site в разпространението на стикера, казвайки пред Global News на Канада: „Това не е от X-Site или от някой наш служител; друг е направил това. Това е всичко, което знам."

Наред с хиляди привърженици по целия свят, които участват на нейните митинги, младата екоактивитска си е спечелила и доста врагове, сред които и самият американски президент Доналд Тръмп. Пиърс Морган и Джеръми Кларксън също критикуват Тунберг, но за първи път се стига до директни заплахи за сексуално насилие спрямо момичето.

Източник: The Independent / Gospodari