Майчинството е най-великият дар от всички дарове. Магия и вълшебство. От мига на първата глътка въздух до безкрая. Децата са нашите най-големи учители, най-голямото ни предизвикателство, най-голямото ни вдъхновение, най-големият ни страх и най-голямото ни щастие.

От мига, в който се раждат, ни повеждат през едно невероятно пътешествие, каквото не сме си представяли, че можем да изживеем. Това пътешествие има своите кривини, върхове и спадове, неочаквани завои, пропадания, криволичещи и объркани посоки, но в крайна сметка ни води винаги към красиви хоризонти.

Ние отглеждаме добри деца, а децата на свой ред правят нас по-добри хора. Ние им създаваме критериите за правилно и грешно, възпитаваме у тях ценности и морал, а те ни дават най-ценните житейски уроци за простите радости, за важните неща. Напомнят ни да забавим темпото и да го живеем този живот.

Учат ни на безкористна и чиста любов.

Най-важното, което ние като родители трябва да направим, е да възпитаме децата си така, че да бъдат силни и самостоятелни, издръжливи психически и самоуверени. Трябва да ги отгледаме така, че да нямат нужда от нас.

А най-трудната част от тази работа е да приемем факта, че сме успели. 

Автор: Цветелина Велчева. Всички права запазени ©. Копирането на текста без изричното съгласие на автора е строго забранено!