Трите признака на неверния партньор

18 октомври 2018 г., 14:40
1649

Copyright: Nicoleta Ionescu / Shutterstock

Ако вашият партньор е невротичен, с ниска самооценка и подозрителен, то тогава шансовете за изневяра са прилично големи, установи ново изследване по проблемите на изневярата във връзките и на личностните профили на индивидите. Водещата причина за това е, че невротичните личностни имат по-слаб контрол над своите импулси и при тях е значително по-вероятно да извършат действие при появата на неочаквана възможност. А онези партньори, които имат ниска оценка за себе си и своите способности, вероятно търсят признание и висока оценка за тях, като извършат изневяра.

Ако сте подозрителни към партньора си това е също успешен предсказващ параметър за изневяра, защото хората се оказват изненадващо добри в интуитивното разчитане на изневери. Така например, при едно изследване за разпознаването на изневяра напълно непознат човек е успял да улови изневяра при партньорите само след като ги е наблюдавал да общуват няколко минути помежду си. Тези обобщаващи резултати са дошли след национално проведено изследване на 2291 души, които са били женени поне през последните 12 месеца. Данните са демонстрирали, че вероятността за изневяра във всяка година е средно 2.3%.

Предишни изследвания показаха, че изневярата може да засегне до 75% от връзките. Други фактори, които са успешен предсказващ фактор за изневери във връзките, освен гореспоменатите, са липсата на удовлетворение от брака и слабата религиозност.

Psy Blog

Ключови думи:
Коментари