Тези 8 неща ви правят нещастни, но вие не искате да го признаете

15 април 2018 г., 16:20
18631

Shutterstock

Лошите моменти са присъщи за всеки. При някои обаче нещастието е избор, който те самите са направили, често дори без да го осъзнават, пише блогърът Марк Черноф.

В своята дългогодишна практика той е помогнал на много хора и обобщава няколко неща, характерни за хронично нещастните хора, които те не искат да признаят пред себе си: 

Те имат ниско самочувствие 

Престанете да молите другите за уважение, внимание и обич. Бъдете своя най-добър приятел. Приемете веднъж за винаги своите слаби страни, защото всеки има такива и оценявайте добрите си страни. Не разчитайте за щастието си на никой друг, дори на своя собствен партньор. 

Те постоянно се тревожат за това какво другите мислят за тях 

Ще разберете какво е свобода в мига, в който престанете да мислите за мнението на останалите и започнете да правите това, което ви е на сърцето, без да се притеснявате от другите.

Те са злопаметни 

Недейте да таите злоба, забравете обидите - животът е прекалено кратък. 

Следват предварително установен ред и това ги ограничава 

Помнете, че начинът, по който винаги сте правили нещо, не е единственият начин то да стане. Когато остареят, хората най-много съжаляват за пропуснати възможности. А често ги пропускат, защото се страхуват от промяна. 

Има много неща, които не можем да контролираме 

Но те се опитват. И не искат да признаят, че някои неща просто не зависят от нас и няма смисъл да се тормозим. 

Оставят страховете им да ги контролират 

Много от хубавите неща в живота в началото носят известен риск и ни плашат – нова връзка, нова работа. Но ако не поемем рисковете, нищо интересно никога няма да ни се случи. Щастливите хора имат кураж и са оптимисти. Нещастните оставят страховете си да диктуват ситуацията. 

Те избягват да са честни със себе си 

Да живееш в собствената си кожа е трудно за някои хора. Затова те се стараят да "притъпят“ нещо, което не им харесва, с алкохол, пазаруване, телевизия, авантюри. Само и само да се отвлекат от сегашния момент. 

Тревата не е по-зелена у съседа 

За хронично нещастните хора тревата у съседа винаги е по-зелена, както се казва в една английска поговорка. Животът на другите е по-лесен, все те имат късмет. Това не е вярно, но трябва да си смел, за да го признаеш.

Ключови думи:
Коментари