1. Истина. Ако си запушите носа, тези храни ще имат един и същи вкус. Това само показва каква съществена роля има обонянието ни в разпознаването на различните вкусове.

2. Мит. Твърдението, че нервните клетки не могат да се регенерират, е мит, опроверган от науката.

3. Мит. И двата вида хляб съдържат еднакъв брой калории. Белият и ръженият се различават най-вече от състава на брашното, от които са направени.

4. Истина. Оказва се, че и мъжките, и женските комари се хранят с нектара на растенията. При много видове обаче само „устата“ на женската може да пробие кожата на другите същества и да пие кръв.

5. Мит. За да може металният пиърсинг да привлече светкавица, той трябва да е голям колкото кръгла дръжка на врата.

6. Истина. При определени условия то може да бъде розово. Това се случва, когато потта на хипопотама влезе в контакт с млякото.

7. Мит. Когато четете в слабо осветено помещение, очите ви бързо се уморяват. Това обаче не влияе на зрителната острота. След кратка почивка очите ви ще са наред.

8. Мит. Въпреки че повечето мамути са измрели много преди началото на човешката цивилизация, малка част от популацията е оцеляла до 1650 г. пр. Хр. По това време египетската империя е била в разцвета си, а пирамидите в Гиза са били на 1000 години.

9. Мит. Всяка година акулите убиват съвсем малко хора по света. Най-опасните същества на света са комарите. Болестите, които те пренасят, убиват над 3 млн. души всяка година.

10. Мит. Няма съществена статистическа разлика, която да подкрепя това твърдение.

11. Мит. Гравитацията е навсякъде и засяга хората по един и същи начин. Малко количество от нея може да бъде открита навсякъде из Космоса. Именно гравитацията придържа Луната в орбитата около Земята.

12. Истина. Трябва обаче да бъде спазено едно важно условие – нужно е да се поддържа музикален тон, който съвпада с резонантното трептене на стъклото. Тогава то започва да вибрира и в края на краищата – се чупи.

13. Мит. Естествено, стомахът обработва една дъвка по-трудно от органичната храна. Но не е невъзможно. Подобно и на останалите продукти, дъвката се обработва и изхвърля от тялото по естествен път.